Wille Rydman ja Vastuullisen median eettisyys – HS:n Samuli Suonpää ei ole uskottava toimittaja

Kirjoitin vuonna 2018 maailmanlaajuista huomiota saaneen raportin rikkaiden maiden muovin ”kierrätyksen” aiheuttamasta maailman merien ja kehitysmaiden täyttymisestä muoviroskalla. Kymmenen kuukautta raporttini julkaisemisen jälkeen YK:n ongelmajätteiden vientiä säätelevään Baselin sopimukseen tehtiin lisäys, jonka myötä rikkaat maat eivät saa enää viedä köyhiin maihin muoviroskaa tänä päivänä.

Lännen Media uutisoi näyttävästi asiallisen uutisen raportistani. Wille Rydmanin teilannut toimittaja Samuli Suonpää teki minusta Kirkko ja Kaupunki lehdessä blogissaan äärioikeistolaisen kiihkoilijan ja kertoi Lännen Median uutisoineen klassisen äärioikeistolaisen valeuutisen ja keskittyi teilaamaan minut Rydmanin lailla ihmisenä ja ajattelijana. Suonpää näyttää olevan WOKE-väen virallinen känselöijä.

Lännen Media pelästyi Samuli Suonpään blogista ja teki 180 asteen täyskäännöksen ja sitten uutisoi minusta aidon valeuutisen, jota hyväksikäyttämällä YLE:n johdolla kokonaisen viikon minua pilkattiin eri V-median toimijoiden toimesta. YLE:n ruotsinkielinen toimitus jatkoi vielä seuraavaan kevääseen saakka tätä kampanjaa. Olin Lännen Median mukaan levittänyt mukamas väärää tietoa Kiinan muoviroskapolitiikasta ja olin väittänyt, että vielä pitkin 2018 Kiina olisi mukamas tuonut muoviroskaa.

Olin UNEA-3 kokouksessa joulukuun alussa 2017 Nairobissa 15 metrin päässä Kiinan ympäristöministeristä, joka ilmoitti, että Kiina lopettaa ”kierrätys”muoviroskan tuonnin 1.1.2018. Olin siis ensimmäinen suomalainen, joka tiesi Kiinan tuontikiellosta.

Wille Rydmanin ajojahtia taustalla edistänyt Rydmanin entinen kihlattu Amanda Blick totesi Instagramissa, että Rydmanin teilanneilla ”toimittajilla on korkea ammattietiikka ja tarkka faktojen tsekkaus”.

En ole lukenut HS:n teilausartikkelia, mutta olen lukenut Wille Rydmanin vastineen. En voi välttyä ajatukselta, että HS:n juttu on tarkoituksellinen poliittinen tilaustyö, koska näyttö tuntuu huteralta ja kohteena on taas ”äärioikeistolainen” poliitikko/toimija.

Samuli Suonpää on useiksi vuosiksi ehdollisen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon tuomittu talousrikollinen, joka rikokset tehdessään toimi pahamaineisen rikollisjärjestön kirjanpitäjänä. Tuomionsa jälkeen jälkeen hän heittäytyi hengelliseen elämän pariin toimien maallikkoaktiivina Ev Lut kirkossamme ja aloitti teologian opinnot.

Samuli Suonpää on täysverinen WOKE-MeToo-toimija, joka on hakenut julkisilla kannanotoillaan intersektionaalista suojaa julkisesti pukeutumalla naisten vaatteisiin. Hän on twiitannut:

On tämäkin, perkele. Mies uskaltaa edes kerran, edes hetkeksi vetäistä mekon päälleen ja tästä on sitten saanut neljä vuotta kuunnella vittuilua persuilta ja muilta vatipäiltä. Naisten vaatteita pitää hävetä, jos on jotenkin häpeällistä olla nainen. Ei muuten. #misogynia

Tämä Rydman kohu on täysin Kokoomuksen sisäinen WOKE-kähinä. Lähes kaikki asianosaiset – Suonpää mukaanlukien – ovat kokoomuslaisia. Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kommentit Rydmangatessa paljastavat Kokoomuksen olevan täysin kyvytön ottamaan tässä historiallisessa tilanteessa valtaa seuraavissa vaaleissa. Orpon ”WOKE-järkytys” kertoo, että hänestä ei ole koviin paikkoihin. Euroopassa vähän jokainen nurkka palaa nyt ja tilanne on elämän ja kuoleman näkökulmasta vakava. Orpo kuitenkin järkyttyy Rydmania koskevista väitteistä ja kiirehtii tuomitsemaan Rydmanin, vaikka oikeutta ei ole vielä edes jaettu, eikä mitään todella pahaa näytä olevan edes tapahtunut.

Onko Wille Rydman oikeasti jo lopullisesti tuhoon tuomittu julkisessa MeToo-WOKE-toverituomioistuimessa?

USA:ssa on virinnyt ja/tai viriämässä V-median tämän kaltaisista WOKE-henkilöteilauskampanjoista useita siviilikanteita. Ne ovat  jo johtaneet V-median kaltoin kohdelluille maksettuihin suuriin korvauksiin. Veikkaan, että näemme tässä Rydmangatessa vielä monta käännettä.

Oman värinsä ja mausteensa Rydman-gateen tuo HS:n samassa lehdessä julkaistu teatteriohjaajan ja feministiaktivistin Susanna Kuparisen artikeli, jossa hän haukkuu pataluhaksi kaikki Amber Heardiä puolustaneet MeToo-liikkeen hyväuskoiset feministit ja toimittajat, jotka eivät ottaneet selville mitä Johnny Deppin ja Amber Heardin kodissa todella tapahtui.

Odotellaan ja seuraillaan, miten Rydmangate tästä kehittyy.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-valeuutinen-muovinkierratyksesta

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu