Yksityislääkärit, keikkalääkärit, verosuunnittelu, ammattitaito, työmoraali

Keskustelu yksityislääkäreiden verosuunnittelusta on taas ajankohtainen.  Toimintahan on laillista, moraalista voidaan olla oikeastaan vain yhtä mieltä.

Tämä asia ei kuitenkaan minun mielestäni tärkein lääkärikeskustelussa. Kokonaisuudessa tuo veroasia on kansantaloudellisestikin melko merkityksetön. Moraalisesti kylläkin aika arveluttava.

Se, mistä minä enemmän olen huolestunut, on näiden keikkalääkäreiden ammattitaito. Sen ylläpitäminen ja kehittäminen.

Osa keikkalääkäreistä tekee töitä kai viikon pari kuukaudessa ja käyttää jäljelle jäävän aikansa muihin toimiin. Mikä on tälläisen lääkärin työmoraali? Millä tavalla hän pitää ammattitaitoaan yllä, kehittääkö hän sitä millään tavalla? Kuinka kiinnostunut hän yleensäkin on tekemästään työstä, onko kysymys vain pakosta, jolla hankitaan tuloja mielenkiintoisempiin asioihin? Hyvän lääkärin ammattitaitoa lisää aivan varmasti kokemus, jota saa vain työssä. Tässä suhteessa jatkuvassa työssä toimiva lääkäri on ylivertainen.

Monilla paikkakunnilla edes jonkinlaisen lääkäripalvelun ylläpitäminen pakottaa keikkalääkäreiden käyttöön. Olisi kiinnostava tietää, valvooko kukaan näiden, kenties viikon kaksi kuukaudessa töitä tekevien keikkalääkäreiden tasoa. Johtaako tämä siihen, että terveyskeskusten palveluun turvautuva joutuu entistä huononpitasoisten lääkäreiden hoidettavaksi. Näin ei ainakaan saisi olla!

minavaan
Kauhava

Varsinaisen elämäntyönsä jo tehnyt, vielä pienimuotoisesti yritysmaailmassa mukana, erityisesti yrittäjäjärjestön toiminnassa. Puolueita sekä kannatan, että vastustan, asiasta riippuen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu