Sote – sytytä työilmapiirisi iloon!

Luin uutisista, kuinka on vaikeaa saada työntekijöitä sosiaali- ja terveys alalle. Varsinkin hoiva- ja kotihoito ovat suuressa pulassa henkilöstön vajeen vuoksi. Itsekin olen väsymyksen vuoksi sairaslomalla, mutta palaan heti levättyäni takaisin rakastamaani työhön.

Monessa eri yksikössä palvelleena ja monta eri paikkakuntaa nähneenä voinen kertoa jotain hyvin oleellista. Ensinnäkin työntekijöitä on usein riittävästi ja he jaksavat tehdä työtä yllättävän paljon ja iloisina, mikäli työilmapiiri on kunnossa! Kun työpaikalla on iloa, yhteen hiileen puhaltamista ja rohkaisua, kannustusta ym. jaksavat työntekijät hyvin, eikä kukaan edes halua olla pois.

Tärkeä osuus tässä on esimiehellä, joka ei saa olla liian tiukkapipo. Pitää joustaa, tukea yksityiselämää ja tulla vastaan toiveissa. Liika sääntöihin tuijottaminen ja orjamainen joustamattomuus vie voimat alta aikayksikön. Esimies on kuin valmentaja, joka motivoi, rohkaisee ja antaa hyvää palautetta, kun se on paikallaan. Pienet virheet jätetään huomioimatta, sillä niistä reipas työntekijä itse ottaa opikseen.

Työtoverit – kun uusi työntekijä tulee taloon, ottakaa hänet vastaan, kuin kuninkaallinen! Hymyilkää, tervehtikää ja pitäkää huolta, että hän kokee olevansa tervetullut. Opastakaa, ohjatkaa ja antakaa opetella rauhassa työt. Mokaamiset painetaan saman tien unholaan ja hymyillään yhdessä – kyllä se seuraavalla kerralla onnistuu!

Tehdään yhdessä hyvä työilmapiiri! Iloa, valoa ja toivoa! Se on meistä itsestämme kiinni, kuinka jaksamme. Iloista antajaa Jumala rakastaa!

Toivon jaksamista kaikille terveydenhuoltoalan työntekijöille. Teette sydämen työtä isänmaan hyväksi ja työnne on ensiarvoisen tärkeää. Muista levätä tarpeeksi <3

+1
Minna Salo
Kristillisdemokraatit Mänttä-Vilppula

Totuuden ja rakkauden puolesta Suomen yhteiskunnan hyväksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu