Ergodan iskee kurdeihin- Trump vaikenee- Rauha vaarassa- millainen on ”hiljainen” sopimus Turkin ja Usan välillä?

Ergodan iskee kurdeihin- Trump vaikenee- Rauha vaarassa- millainen on ”hiljainen” sopimus Turkin ja Usan välillä?

Maailmalla kuohuu taas ja äänet ovat sodanmelskettä. Luulisi jo, että maailma on saanut tarpeekseen  pommien räjäyttämistä lapsista, verestä ja kauhusta. Maailman pitäsi jo olla nähnyt kaikessa kaameudessaan etniset taistelut- ja ideologiset sodat sekä valtataistelut, joiden lomassa kodit romahtivat pommien kera lasten niskaan. Heidän perheensä hajosivat yhtäaikaa kotien sortuessa. Kuolema ei katsonut ei ikää, ei sukupuolta- mutta pääsääntöisesti tappamisen areenana on ollut lähi-itä. Eurooppa sanoo humaaneja sanoja… kaiken keskellä- sanat eivät vakuuta ketään. En lakkaa ihmettelemästä- miksi nämä ihmiset, uskonnoltaan samansuuntaiset, ja rodullisesti toisistaan vähäisesti poikkeavat ei koskaan lakkaa sotimasta.

Valta, uskonnon poikkeavuudet ja pelko kansannousuista ovat aina läsnä diktatuurissa maissa. Valtaansa nousuun jälkeen Ergoran on systemaattisesti deletoinut toisinajattelua, erilaisuutta, sekä oikeutta sananvapauteen. Hän on rajoittanut mediaa, somea, ja kansaa. Hän on pidättänyt toimittajia, sekä lehdistöä- Ergoran on kokoajan vainoharhaisempi, tai diktaattorimaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Vallankaappaus yrityksen jälkeen Ergoran erotti opettajia, professoreita, päättäviä henkilöitä ja valtaapitäviä, joiden epäili ajattelevan häntä vastaan ja toimivan hänen tappiokseen. Ergoran aloitti Turkin uudelleen kehystämisen – koulutuksen, kulttuurin, armeijan, yhteiskunnan ym alueilla. Ergorania ei ole vaikea tulkita- ja hänen motiivinsa ovat selkeät. Kurdien asema Turkissa on ollut aina liipasimella- uskon vakaasti, että Turkin viime vaalit osoittivat kansan tulevaisuudessa tahtovan jotain muutosta poliittisessa ilmastossa, ja myös kansan oikeuksissa- äänestysoikeus on myös Kurdeilla. Kurdeilla on kansallisuustuntonsa- mutta he ovat olleet lähi-idässä se kansa, joka on jäänyt Turkin ja Kreikan sodan jälkeen ilman asemaa, itsenäisyyttä- ilman omaa maata, vaikka se alustavasti oli heille luvattu.

Ergorania on opettanut Syyrian sota- mutta samalla hän on nähnyt myös Kurdien oman sotilaallisen järjestön kyvyt, heidän vahuutensa sekä taitonsa. Kansainvälisesti Usa ja Turkki määrittelevät PDF;N terroristijärjestöksi. Kurdien tapa vaatia omia oikeuksiaan ja itsenäisyyttä- kulku kohti omaa maata on ollut myös täynnä väkivaltaa- mutta lähi-idässä aseet puhuvat perinteisesti enemmän kuin ihmiset? MIKSI?

Maailman rauhanjärjestöjen panostus lähi-itään ja sen sotaisiin alueisiin on ollut katastrofaalisen heikkoa. Syyrian sodan tapahtumat ovat häpeäpilkkuna Euroopalle. Dipolomatiaa ja sen taitoja diktaruurisessa maassa on haastavaa hakea- Ergoran käyttää myös Eurooppaa kohtaan uhkailua ja sanelu polittiikka. Eurooppa tuskin haluaa sotilaallista konfliktia Turkin kanssa, joten Eurooppa on antanut Usalle kunniatehtävän hoitaa diplomatiaa ja kannanottoja Turkkia kohtaan. Myös Venäjän Putinilla saattaa olla vaikutusvaltaa Ergoranin mieleen/ajatuksiin.

Eurooppa on kuin kirosana erittäin uskonnolliselle Ergoranille, joka pyrkii tekemään Turkista valtiota jota Ataturk inhoaisi. Ergoran tuhoaa Ataturkin perintöä. Kaikki tietävät että Ataturk toi Turkkiin lait Euroopasta, ja antoi naisille vapautta riisuttamalla huivit- toki Turkissa on hyvin toisistaan poikkeavaa väestöä-ja osa hyvin uskonnollista.

Vaalitulos- ja Ergoran tietää, että on otettava kovempi pelkokerroin ote kansasta. Ergoranin valtaasema ei olekaan  niin vahva Turkissa, vaan ihmiset haluavat muutosta. Kurdit ovat voimakas, ja erittäin suuri etninen ryhmä, joilla on valtaa äänestää toisin, kuin Ergoran haluaa. Ergoranin” satu terroristien putsauksesta” Syyrian kurdialueelta tuskin koskisi niin laajaa aluetta- 181 kohdetta tähän hetkeen… ym. Mutta terroristeillahan Ergoran tarkoittaa juuri kurdikansaa.

PDF;n taitavat taistelijat tekivät Syyriassa upeaa työtä Isis taistelijoita vastaan- Trump kuin hiljaisesta sopimuksesta veti (twitterinkin mukaan) joukkojaan pois Syyriasta- miltä alueelta ja miksi on tuskin enää epäselvää kenellekään. Varoitus oli tullut- ja Jenkkisotilaat oli siirrettävä turvaan. Miksi Usa osallistuu hiljaa ja sanatonna kurdien mahdolliseen kansanmurhaan- eikö Saddamin teot jo kuvastaneet jotain? Onko Ergoran Euroopan silmissä vielä jotain muuta kuin diktaattori? Olisko Euroopan aika tunnustaa Turkin muuttuneen linjan sekä vahvistaneen diktatuurisen otteen?

Miksi Eurooppa ei ole reagoinut Kurdien asemaan lähi-idässä? On osaltaan Euroopan maiden syytä ( Ranska, Englanti, Italia)… ja rauhansopimus Lausennessa… että ikäänkuin edelleen kannetaan vastuuta harteilla hyvin yksipuolisesta sopimuksesta, jossa rikottiin aikaisemman sopimuksen (Severes) lupaukset kurdeille. Olisko jo aika tunnustaa sopimusmaiden synnit- ja panostaa dialogiin Turkin kanssa kurdien asemasta- jossain vaiheessa kurdien kansannousu kuitenkin tapahtuu. Ergoranin yrityksen nyt tappaa PDF; valikoituneita joukkoja ja heidän johtohenkilöitään on yritys estää tietotaidon ja aselajitaitojen jakaminen perintönä kurditaistelija sukupolville.

Erurooppaan Turkki ei koskaan tule kuulumaan, vaikka sillä on ovi eurooppaan Istanbulin suunnasta. Syynä on vahvat juuret auktoritäärisessä viestinnässä-ja diktatuurissa, jossa erilaisia mielipiteitä ei sallita- ja sananvapautta hallitaan Presidentin johdolla.

Kurdeja on 20-30 miljoonaa, joten heidän hävittämisekseen Ergoranin olisi tehtävä kovasti työtä. Mutta kuten sanottu, Usan ja Ergoranin linjaus on jälleen sama kuin jo tuhanisia vuosia kurdeja sodissaan hyväksikäyttäneiden lähi-idän maiden, Persian, Ottomaaien jne… Käytetään hyväksi, ja karkoitetaan. Usa ja Turkki pitävät PFD;tä terroristijärjestönä. Siksi hiljainen sopimus- Usa on aina lopulta pettänyt Kurdit. Se ei todellakaan lähi-idän tulevaisuutta ja luottamusta Usaa kohtaan ole hyvä päätös, koska me kaikki Euroopassa ja myös Amerikassa tarvitsemme rohkeita kurditaistelijoita estämään isiksen leviämisen. Pahinta juuri nyt onkin se kuinka ME koko maailma seurattuamme kurdien taistelua Syyriassa rintarinnan liittouneiden kanssa katsomme NYT suurta painjaismaista nöytelmää- jossa tapetaan ”meitäkin” puolustaneita veljiä ja sisaria. Kaikki veteraanit ja liittouman sotilaat ovat taistelleet henkensä edestä pahuutta vastaan, vapauttaakseen Syyrian kansan. 

”Taputus olalle hyväksyvästi, ja kun käännyt otti hän pistoolinsa ja ampui sinut- olit entinen ystävä.

Mutta myös veli.

Toisen nimi oli Turkki ja toisen Kurdi.”

Miksi et sanonut veljeä ei tapeta – isä? (Usa )

– Minna

 

minskukoskela

Elämän mittaisella matkalla kanssa ihmisenä. Politiikka ja yhteiskunta ilmiöineen kiinnostaa. Pidän historiasta- ja olen tutkijaluonne. Entinen sotilaskotisisar, ja kapiaisen vaimo, Ilmask /kauhava jäi sydämeen. Sotahistoria kiinnostaa,aiheiden pohtiminen, jotka liittyvät myös maanpuolustukseen.Olen myös realistinen maailmaparantajatyyppi, rakastan luontoa ja eläimiä. Jonkinlaisia Äiti- theresa oireita koen ajoittain- nuorena enemmän, vanhemmiten realiteet ovat nousseet esteeksi. Olen lähihoitaja, sosiaali ja terveysalan ammattilainen; Kokemusta ihmiselämän kaikista puolista(tämän voit todeta blogi kirjoituksistani) Opiskelen yhteiskuntatiedettä,ja sosiaalialaa. Mikään inhimillinen ei ole vierasta. Ihmisarvo on jakamaton,ja ihmisen perusoikeudet on turvattava. Rakastan luontoa ja eläimiä.Olen sosiaalinen ja avoin. Pidän asioiden pohtimisesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu