Huumeiden mainostaminen julkkisten suusta vastuutonta. – Kukkohovi ja extaasi.

”Ekstaasi teki minut entistä itsevarmemmaksi ja seksuaalisesti halukkaaksi”- Kukkohovi.

Käsittämätöntä kuinka oman elämän kokemuksia kerrottaessa niistä puhutaan tähän tyyliin. Eikä esimerkiksi varoittavaan sävyyn. Iltalehden lööpissä oli otsikkona kissankorkuisin kirjaimin kuinka Kukkohovi tunsi itsensä extaasissa seksuaalisesti halukkaaksi, ja kuinka kannabis teki vain uneliaaksi. Koko Kukkohovin kertoma on kuin suoraan kerro kokemuksesi huumeista ja mainosta mikä oli niistä paras, ja millätavoin. Tälläinen media ja kertominen on eettisesti arveluttavaa.

Hiukan aikaisemmin mediassa oli uutinen 9.9. 2019 kuinka Joensuussa oli yksityisasunnoista löydetty kuolleena kaksi mieshenkilöä noin kolmikymppisiä ja syynä huumausaineet-. Uutisessa varotettiin ihmisiä vaarallisesta aineesta. Poliisi tekee kaikkensa informoidakseen huumeiden vaaroista, ja niihin liittyvistä kuolemista, että nuoret tajuaa kuoleman olevan aina mahdollinen kun käytöstä tekee ratkaisun. 

Vetoan siihen, että huumeisiin kuolee jatkuvasti nuoria ensikertalaisia tyttöjä ja poikia. Ihan patologin sanomana on kaameea se, kun tulee töihin ja pöydällä makaa kaksi nuorta, jotka molemmat ovat kokeilleet extaasia ekan kerran elämässä ja kuolleet.

Nyt Kukkohovi on todennut julkisuudessa kuinka huumeet nostivat hänen itsetuntoaan ja saivat tuntemaan seksuaalisesti halukkaaksi. Nuoret tytöt jotka seuraavat tälläisiä mallimaailman ihmisiä ja ottavat heistä oppia ajattelevat että siinäpä ratkaisu omaan huonoon itsetuntoon. Suorannaisesti huumausaineiden ns, positiivisten kokemusten välittäminen julkisesti on erittäin huolestuttavaa lastemme ja nuortemme kannalta. Nykyään nuoret elävät ulkonäkö paineiden alla, ja seuraavat kaikenmaailman Kardashanioita. Vaikutteita etsitää somesta kaikkialta.

Huumausaineet ovat ongelma yhteiskunnassamme, ja mediassa emme tarvitse yhtään huomionhakuista julkkista joka avautuu yllättäen tyyliin Jari Sillanpää ja kristallit. Sekin mies oli niin sekaisin ettei edes enää tajunnut mitä oli tapahtunut ja tapahtumassa hänen elämälleen paljastumisen jälkeen. On väärin kannustaa julkisuudessa näin näyttävää käyttäjää kuin Sillanpää- mitä nopeammin hän tipahtaa alas viihdealalta sitä nopeammin hän tajuaa hakea apua.

Suomessa huumausaineet ovat kiellettyjä- ja niiden myynti, osto ja käyttö on rikos. Pahin rikos on kuitenkin se, kun käyttäjä ostaa, käyttää ja vahingoittaa omaa elämäänsä- jää koukkuun ja alamäki alkaa.

Julkkisten vastuu päihteiden ym osalta on suurempi, jos he ovat julkisuuden henkilöitä joilla on asemaa yhteiskunnassa. Vaikka paljastat kirjassa koko elämäsi kannattaa kertoa myös miksi extaasin tai kannabiksen käyttöä ei suositella. Keskustelimme juuri eräässä ryhmässä kannabiksesta. En ollut tiennyt,että alle 20- vuotiaan ja ehkäpä jopa vähän yli 20- vuotiaan aivojen kehittymättömyyden takia saattaa käyttäjä ajautua psykoosin josta ei ole paluuta. Näitä mielisairaalan suljetulla olevia nuoria alkaa jo olemaan. Joten se siitä itsevarmuudesta- ja seksuaalisesta halusta.

Vastuu lapsista ja nuorista kuuluu meille kaikille- mutta julkimot saavat sanansa näyttävästi pinnalle.

 

minskukoskela

Elämän mittaisella matkalla kanssa ihmisenä. Politiikka ja yhteiskunta ilmiöineen kiinnostaa. Pidän historiasta- ja olen tutkijaluonne. Entinen sotilaskotisisar, ja kapiaisen vaimo, Ilmask /kauhava jäi sydämeen. Sotahistoria kiinnostaa,aiheiden pohtiminen, jotka liittyvät myös maanpuolustukseen.Olen myös realistinen maailmaparantajatyyppi, rakastan luontoa ja eläimiä. Jonkinlaisia Äiti- theresa oireita koen ajoittain- nuorena enemmän, vanhemmiten realiteet ovat nousseet esteeksi. Olen lähihoitaja, sosiaali ja terveysalan ammattilainen; Kokemusta ihmiselämän kaikista puolista(tämän voit todeta blogi kirjoituksistani) Opiskelen yhteiskuntatiedettä,ja sosiaalialaa. Mikään inhimillinen ei ole vierasta. Ihmisarvo on jakamaton,ja ihmisen perusoikeudet on turvattava. Rakastan luontoa ja eläimiä.Olen sosiaalinen ja avoin. Pidän asioiden pohtimisesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu