Huusitko pelastakaa maailma Kiina kännykkä kädessä, ja Kiina lenkkarit jaloissasi?

Greta Thunbergin ( en voi mitään sille, että Thunbergistä tulee aina mieleen Thumbeliina, eli peukalo-liisa).

Perjantaina Suomessakin oli ilmasto mielenosoitus, jonka  nostattajaksi   voi peukalollaan osoittaa Suomen presidentti Sauli Niinistöä.

Siellä ne nuoret huuteli ilmaston puolesta jaloissaan kiinalenkkarit, ja kädessään kiinapuhelin sisäänrakennetun akuin, joka vaihtuu melkeen jopa vuosittain Uudenmaan malliin on ympäristölle melkoista saastetta. Juu, kaikkihan on vaan tuotannon ja muiden syy- ei kuluttajalla mitään vastuuta ole- vain onko? ON. Se lähtee sinusta se kuluttaminen- lopeta muovivaatteiden ja kännyköiden suurkulutus! Tämän ajatuksen toteuttaminen on kuitenkin utopiaa- ihmisen itsekkyys on sille este.

Saulin pitäisi kyllä kertoa nuorille mahdollisen maailmanlaajuisen kaupankäynnin ja bisneksen romahduttamisen seuraamukset Suomen kansalle ja myös nuorille. Nälkä!

Kapitalistinen ja kaupallinen kansainvälinen toiminta kiihtyi Eun myötä, joka vapautti ns, maakohtaisen valmistuksen merkitsemisen pakon vaatteista ym. Suomessa valmistettua tuotetta etsivät ihmiset jäivät tyhjän päälle- ja eivät vuoden kuluttua löytäneet enää mitään, jossa olisi ollut kotimaisuuden merkki. Kaikki joilla oli mahdollisuutta ottivat vaarin eun antamasta vinkistä viedä työ maastaan halpamaihin tehdäkseen enemmän voittoa teki sen.

Etsin aikoinaan tyttärelleni kissojen ja koirien kera vaatetusta, jonka tuotelapussa ei lukisi sanaa Made in China. Sukkahousuja etenki. Mihin katosivat kotimaiset sukkahousut? Päätin etten osta Kiinalaista, vaan haluan ostaa Suomessa tehtyä. Jouduin kuitenkin tyytymään lopulta Turkissa valmistettuihin tuotteisiin, koska ne olivat ainoita vaihtoehtoja Kiinassa valmistetuille. Suomi on varsinainen Kiina maa.

Muissa maissa kuten Ranskassa ja Englannissa on edelleen omaa vaatetuotantoa naisille ja lapsille. Suomen vaateollisuus ym ovat rahanahneita eivätkä käsitä sitä, että heidän hyvinvointinsa yksi humanitäärinen puoli on tarjota ihmisille työtä Suomessa. Nyt kun törmäsin  Finlaysonin pussilakanaan joka on suunniteltu Suomessa, ja tehty Turkissa täyttyi mittani. Olen minimoinut kaikkea mitä ostan, ellen löydä tuotteelle järkevää valmistusmaata. Suomalainen tuoteteollisuus olipa kysymys kengistä, tai vaatteista yleensä olisi syytä rakentaa takaisin Suomen markkinoille. Eun kaatuminen ja kauppatullien takaisin paluu ratkaisisi tämän ongelman lopullisesti- maahantuonti olisi kalliimpaa kuin Suomessa tehty.

En osta arabiaa, koska se valmistetaan Thaimaassa, Finlaysonin saan lyödä samaan nippuun, tosin joudun hyväksymään Turkissa valmistettuja vaatteita, koska niiden kangas on parempaa kuin H&M, ym. Roskaa en osta ja olen ennemmin ilman. Omalta osaltani tämä on alkanut jo kauan sitten ennen Greta Thunbergia. Eun myötä tuotantomme siirtyi halpamaihin työpaikkoineen, ja maailma saastuu Aasiassa Suomenkin tarpeisiin. Kuluttamisen hillitseminen olisi järkevää toimintaa kaikilta. Ilmaston saastuminen ja nyt viimehetkellä huutamisen aloittaminen kiina lenkkareissa ja kiina kännykkä kädessä on liian myöhäistä. Siinä ajassa kun nuoret ovat olleet nokka kiinni tableteissa, kännyköissä ym itse olen tarkkaillut lintujamme ja luontoamme. Olen huomannut  luonnossa tapahtuvat merkit, koska muuttolintumme tulevat takaisin mitä vähenivissä määrin.

Suomessa huutaminen on sama kuin huutaisi kaivon pohjalla, tai heittäisi kiven metsään. Kirjoittakaa kirje Kiinaan- ehkäpä se auttaisi enemmän. Vien toiveenne nuoret- raha on jumala maailmassa, ja rahaa vastaan ette voi taistella. Ne jotka rahaa takovat määräävät ja päättävät maailman asioista- valta on käsite- ja kenellä se valta maailmassa on? Yksittäinen ihminen tai 5000 tuhatta Suomalaista nuorta on kuin tuulenvire saharassa. Etsin, mutten löytänyt yhtäkään paria lenkkareita joita ei olisi valmistettu Kiinassa. Inhoan Kiinaa.

minskukoskela

Elämän mittaisella matkalla kanssa ihmisenä. Politiikka ja yhteiskunta ilmiöineen kiinnostaa. Pidän historiasta- ja olen tutkijaluonne. Entinen sotilaskotisisar, ja kapiaisen vaimo, Ilmask /kauhava jäi sydämeen. Sotahistoria kiinnostaa,aiheiden pohtiminen, jotka liittyvät myös maanpuolustukseen.Olen myös realistinen maailmaparantajatyyppi, rakastan luontoa ja eläimiä. Jonkinlaisia Äiti- theresa oireita koen ajoittain- nuorena enemmän, vanhemmiten realiteet ovat nousseet esteeksi. Olen lähihoitaja, sosiaali ja terveysalan ammattilainen; Kokemusta ihmiselämän kaikista puolista(tämän voit todeta blogi kirjoituksistani) Opiskelen yhteiskuntatiedettä,ja sosiaalialaa. Mikään inhimillinen ei ole vierasta. Ihmisarvo on jakamaton,ja ihmisen perusoikeudet on turvattava. Rakastan luontoa ja eläimiä.Olen sosiaalinen ja avoin. Pidän asioiden pohtimisesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu