Uusi hallitus ja hävittäjähankinnat – painajaiseni.

Olin juuri painanut pääni tyynylleni katsottuani Reggie Yatesin dokumentin Chigagon nuorista. Dokumentti käsittelee laajasti ampuma-ase rikollisuutta, ja sen kautta myös kauhun tasapainoilua poliisin, sekä mustien nuorten kesken. Dokumentissa todetaan Chigagossa olevan huomattavaa köyhyyttä, ja eriarvoisuutta mustien asuinalueella. Asekauppoja Chigagossa ei ole, mutta vuonna 2016 takavarikoitiin 6000 asetta, tässä kohtaan olin juuri  vaipumassa uneen  tämän kaamean dokkarin myötä pahoinvointia kokevana, kun NAPS- , heräsin… sekä  muistin aseiden kautta hävittäjät.  En tosin voi olla mainitsematta tavanneeni tänään jäteasemalla Kauhavan Top Gun miehen Ipe Peuran ( evp hävittäjälentäjä, opiskellut myös jenkeissä), josta siitä päivällä jo muistui mieleen hävittäjät, mutta katosivat sitten taas Ipen kanssa sanailun tiimellyksessä.

Tämän hallituksen myötä pelkään pahinta hävittäjähankintojen osalta. Rahaa on jaettu Sypille ja Sepille, sekä African kuumiin maisemiin, joten rahaa tuskin on paljon jäljellä, vaikka hävittäjähankinnat tulevatkin eri momentilta. Tämän hallituksen katolla on varsinainen tuuliviiri meninki, jossa asiat vaihtavat paikkaa ja vinhasti. Nyt pyritään hydridiin ja ekologiaan joka asiassa. Ohisalokin on jo Sale Niinistön kanssa hurahtanut ”Gretan ilmastolahkoon”. Lahkoksi voidaan jo fanaattisia piirteitä saanutta touhua kutsua. Suomi on pakkovaltio todettiin jo 20- vuotta vanhassa dokkarissa ylellä, jossa käsiteltiin 10-vuotta Englannissa asuneen naisen kokemuksia Suomesta. Muuten tylsää pätkää katsoin,koska siinä näki ajan kuluneen ja Suomen kehittyneen pukeutumisen sekä autoilun tiimoilta. Se dokkari kyllä todentaa edelleen Suomen holhous/ pakkovallan sen kansalaisia kohtaan. Verot nousevat pilviin siitä mitä haluat tehdä tai nauttia. Ajapa bensa autolla, hahaa … mutta suosimme rikkaita, joilla on varaa ostaa hydridiautoja. Siitäs saitte köyhät toteaa Ohisalokin joka on köyhyyttä sekä kokenut, että tutkinut. Sanonpa vaan, että nyt kun on hyvä palkka- on Ohisalon muisti heikennyt.

Sitten hävittäjiin. Olen hävittäjähankinnoista kirjoittanut aikaisemmin keväällä laajemman selonteon näillä sivuilla, ja olin varsin ihastunut Jas Gripen hävittäjään. Veikkasin kuitenkin Suomen hankkivan nato yhteensopivia koneita, koska ilmavoimat on pystynyt jo osan FA-18 koneista päivittämään F/A- 18 koneiksi. Eli erona on se, että FA- on Fighter and attack ominaisuuksiin mahdollisesti rakennettavissa kallein lisähankinnoin, ja F/A on siis jo valmis Fighter and attack kone. Isänmaallisuus ja maanpuolustus ei jotenkin mielestäni ole vihervasemmiston eikä vasemmiston lempiaiheita- toisin kuin se on minulle. Olen kasvanut nuoruuteni täällä, Fougan, ja Hawkin siipien havinassa, ja lentokerosiinin katkussa, joten en voi olla kuin kerosiinia suonissa, ja top gun biisi pauhaa taustalla komeiden lentokadettien pyöriessä sotilaskodin munkkikahvien perässä. :). Draken on elämäni upein katselukokemus-ja lentäjä ystäväni lentokokemus kertomukset vain lisäsivät ihailua sekä lentäjää, että konetta kohtaan. Vertaan Drakenia hiukan Volvo 760- sarjan sivuluisutus harrastuksiin- itselläni oli tälläinen upea auto V6 – koneella, ja katsarit aina halusivat konttorinsa takapihalla luistella sillä 🙂 Isoimpiin puikkoihin tuskin pääsen, joten älkää naureskelko tälle kehulleni. :=

Vakavasti otettuna, pelkään juuri täällä  blogeissa mm. lukemani kapitalisimin murtumisen myötä tapahtuvan taantumisen eun, usan, ja talouden kautta vaikuttavan pelkokuviin Suomen hallituksessa. Vihervassarit eivät pelkää  vasemmistoa mistään suunnasta? Ketä he pelkäävät? En tiedä- tämä osaltaan saattaa vaikuttaa päätökseen hävittäjistä. He saattavat lykätä kauppoja hamaan tulevaisuuteen ja saattavat kalliisti koulutetut lentäjämme hengenvaaraan, kun nämä joutuvat lentämään vanhenevilla koneilla.

Suomen puolustusvoimat ovat osaltaan aseellisesti näennäiset. Esim maamiinat otettiin pois,  ne ovat Suomelle todella tärkeä asia itärajan puolustuksen kannalta. Pienen maan puolustusvoimien tärkein osa kuitenkin on ollut tahto, kyky ja taito. Tahdon voimalla ja isänmaan rakkaudella on pidetty puolia kautta historian. Isänmaan rakkautta ei enää opeteta, eikä johdeta koululaitoksissa, joten se on motiivina katoava luonnonvara. En malta olla mainitsematta äitini kotiseudun miestä Kyösti Kalliota, joka puhui ihmeestä sodan aikana, kun kansa rukoili. Suomessa on vihervassarit sekä uskonsuvakit vieneet lapsiltamme myös rukouksen lahjan koulusta. Hmmm….

Vaivun mietteissäni painajaismaiseen ajatukseen hävittäjähankinnoista, joissa päädytään Niinistön Salen kiihkeästä euroarmeija mönteisyydestä johtuen Eurofighter hävittäjiin. Macron, taatusti supatteli taannoin Niinistön tavatessaan markkinointi puheita ranskalaiskoneistaan.

OHI-salon nimi alkaa olemaan enteellinen ainakin etuosan perusteella- ohi menee ja paljon. Nuorilla naisilla joilla ei ole elämänkokemusta joistain aiheista, joten  ei voi olla käsitystä mitä se oikeasti on. Olen tähän ikään oppinut elämäni suurimman läksyn, joka on se, että” kokemus on kaikkien vaikuttavin opettaja elämässä”( kantapää)- sama mistä asiasta on kyse- ja toinen on uteliaisuus, sekä tiedonhalu. Selvitä, urki ja vakoile- niin asiat selviää.

Jännityksellä jään odottamaan sitä mitä hallitus tekee- ja pelkään OHI-salon ja Marinin ehdottavan, että odotamme hydridihävittäjiä.”HYD/A/F-35?”

Jatkan painajaisuntani- ja lyön vedon edelleen Hornetille, vaikka rakastuin Ruotsalaiseen- vaan en voi koskaan tunnustaa mitään hyväksi, joka on minua parempien ihmisten bettre folketien tekemää.  Elämäni upein mies oli kuitenkin Hollantilainen F-16 lentäjä 🙂

Joka ei huumoria kylvä sitä tikulla 🙂

 

 

minskukoskela

Elämän mittaisella matkalla kanssa ihmisenä. Politiikka ja yhteiskunta ilmiöineen kiinnostaa. Pidän historiasta- ja olen tutkijaluonne. Entinen sotilaskotisisar, ja kapiaisen vaimo, Ilmask /kauhava jäi sydämeen. Sotahistoria kiinnostaa,aiheiden pohtiminen, jotka liittyvät myös maanpuolustukseen.Olen myös realistinen maailmaparantajatyyppi, rakastan luontoa ja eläimiä. Jonkinlaisia Äiti- theresa oireita koen ajoittain- nuorena enemmän, vanhemmiten realiteet ovat nousseet esteeksi. Olen lähihoitaja, sosiaali ja terveysalan ammattilainen; Kokemusta ihmiselämän kaikista puolista(tämän voit todeta blogi kirjoituksistani) Opiskelen yhteiskuntatiedettä,ja sosiaalialaa. Mikään inhimillinen ei ole vierasta. Ihmisarvo on jakamaton,ja ihmisen perusoikeudet on turvattava. Rakastan luontoa ja eläimiä.Olen sosiaalinen ja avoin. Pidän asioiden pohtimisesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu