Ahkeruuden pitää palkita – Nyt on oikea aika laskea työn verotusta

Unelmoitko siitä, että elintaso paranee ja palkasta jää enemmän käteen? Niin minäkin. Lasketaan työn ja yrittämisen verotusta. Työstä on jäätävä käteen enemmän kuin sosiaaliturvasta. Kun työnteko kannattaa, koko Suomi voi paremmin. Ostovoima ja veropohja kasvaa. Vain silloin voimme auttaa apua tarvitsevia.
Verotuksen keventäminen nostaa talouden kasvua ja kannustaa työntekoon, minkä kautta valtio saa osan veroalen hinnasta takaisin.
Lasketaan työn verotusta oikeudenmukaisesti kaikille. Ei ainoastaan pieni- ja keskituloisille.
Systeemiä tärkeämpää on kuitenkin ihminen. Suomen velka on kasvanut istuvan vasemmistohallituksen aikana. Nyt velkataakka on noin 25 000 euroa jokaista suomalaista kohden. Emme voi antaa lapsillemme syntymälahjaksi velkaa. Velkaantuminen ei lakkaa ennen, kuin työstä tehdään palkitsevampaa ja yrittäjien työllistämisen mahdollisuuksia parannetaan.
Kokoomus ei kevennä verotusta velaksi, vaan verotuksen painopiste kohdistetaan haittojen, päästöjen sekä kulutuksen verotukseen.
Ansiotuloveron helpotusten lisäksi on huomioitava yrittäjät. Etenkin mikrokokoiset ja pienet elinkeinonharjoittajat jäävät korkeiden menojen alle. Pienemmistä yrittäjistä puolet elävät köyhyysrajan alapuolella. Tämä ei ole kestävää.
Hyvinvoivat yrittäjät luovat lisää työtä.
Osinkoja, voittoja ja yritystuloa rokotetaan samalla, kun niiden verotusta yritetään edelleen kiristää. Omistajat maksavat korkeaa osinkoveroa. Puheet listaamattomien yritysten alhaisesta osinkoveroprosentista eivät ole totta. Osinko ei ole verotonta.
Työn verotuksen kiristäminen tai perustulo ei ole oikea ratkaisu
Työllisyyden lisääminen ei onnistu ilman kannustimia ja vastikkeellista sosiaaliturvaa. Pelkät veronkevennykset eivät riitä. Lyhennetään ansiosidonnaisen aikaa. Työllistyminen tapahtuu usein ansiosidonnaisjakson lopussa.
Ansiosidonnaisjakso on tärkeä turva työttömyyden varalle, mutta jakson kesto on liian pitkä. Lyhempi ansiosidonnaisen jakso helpottaa myös Suomen kohtaanto-ongelmaa. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen mukaan ansiosidonnaisen jakson lyhentäminen puolella parantaa työn kannustimia, mutta ei kuitenkaan lisää tuloeroja.
Ei ole kestävää, että työtä tekevä vähemmistö maksaa sosiaaliturvalla elävän enemmistön hyvinvoinnin.
Kokonaisuudessa työttömyysetuuksia maksetaan nyt liikaa. Niitä on karsittava. Osa ihmisistä taas saa aivan riittämätöntä työttömyysetuutta. Esimerkiksi on lapsiperheitä, jotka elävät köyhyydessä. Tämä on korjattava. Yrittäjänä työllistyvät putoavat pois yhteiskunnan turvaverkosta. Yrittäjäksi ryhtymistä on helpotettava vähentämällä siihen liittyviä riskejä.
Arki toimii, kun rahaa jää myös vapaa-aikaan ja vaurastumiseen.
”Suomen velka on kasvanut istuvan vasemmistohallituksen aikana. Nyt velkataakka on noin 25 000 euroa jokaista suomalaista kohden. Emme voi antaa lapsillemme syntymälahjaksi velkaa.”
Verotusta vähentäen valtion velka kuriin? Mielenkiintoista logiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus on ollut aika vastenmielistä lähteä töihin.
Ihminen tarvitsee joskus ”piiskaa” että saa ikävät työt tehdyksi. Lausahdus Fysiikan Lehtorin Uuno Nurmen suusta luennolla.
Ilmoita asiaton viesti
Ensinnäkin eniten valtion velkaa taisi kasvattaa Kokoomuksen kultapoika Jyrki K.
Toisekseen pienituloiset eivät edes maksa valtion tuloveroa – raja taitaa mennä jossain 1.600 /kk hujakoilla.
Ansiosidonnaisen lyhentäminen olisi oikea ratkaisu. Toinen mikä heti tulee mieleen, on kotihoidon tuen lopettaminen…. lisää naisten työllisyyttä, varsinkin maahanmuuttajanaisten.
Yritystuista pitäisi luopua, ne ovat haitallisia ja vääristävät kilpailua.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli verotuksen painopistettä siirretään haittojen, päästöjen kulutuksen suutaan, niin silloin verotuksen painopiste siirtyy kohti hyvätuoisia suosivaa tasaveroa. Tätä verotusen suuntaa Kokoomus ajaa, eli enemmän niille joila jo enemmän on ja niiltä pois joilla vähiten on.
Ilmoita asiaton viesti
Miten tasavero suosii hyvätuloisia? Ei kai hyvätuloisen vero ole tasaverolla yhtään sen pienempi kuin huonotuloisen?
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa Mirita!
Ansiotulon verotuksen on oltava kannustavaa! Työttömyys turvaa on pienennettävä niin että työvoimaa saadaan aloille jotka kärsivät työvoima pulasta.
Ilmoita asiaton viesti
Hoitajille veronalennuksessa kymppi kuussa lisää, isopalkkaisille satasia, tuhansia lisää. Reilua?
Ilmoita asiaton viesti
Hoitajapula ei pienillä veronkevennyksillä korjaannu. Toisaalta kevyemmällä hoivalla saadaa eliniän odote putoamaan alemmaksi. Hoidettavien määrä pienenee ja menot samoin. Paratiisissa on kaikkien hyvä olla.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän nykyisen punaviherhallituksen toiminta-aikana tuloluokkien ylimmän desiilin tulot ovat lisääntyneet lyhyellä 4 vuoden aikana ennätysmäisesti, mutta alimpien desiilien ei lainkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Muistaakseni prosenttikorotukset ovat ay-sosialistien haluamia.
Selitettiin, että maajussit sai 60 miljoonaa, mutta ay-duunarit vain neljä prosenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Veronalennus ei anna kenellekään mitään. Veronalennus tarkoittaa vain, että otetaan verovelvollisilta vähemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Hoitajapula ei pienillä veronkevennyksillä korjaannu. Toisaalta kevyemmällä hoivalla saadaa eliniän odote putoamaan alemmaksi. Hoidettavien määrä pienenee ja menot samoin. Paratiisissa on kaikkien hyvä olla.
Ilmoita asiaton viesti
Joo… Kokoomus haluaa vaaliohjelmansa mukaan laskea tuloverotusta ja korottaa verotusta kulutuksen, päästöjen ja haittojen suuntaan verotusta kiristäen.
Suomennettuna tämä tarkoittaa Maailman kalleimpia liikennepolttoaineita pitkien etäisyyksien kaamosmaassa.
Nähtävästi myös ruuan ja lääkkeiden alviakin aiotaan kiristää kokoomustoimin 24 % ja sen ylikin.
Näissä vaaleissa varmin tapa kolmen vasemmistopuolueen SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät saamiseksi hallitukseen on äänestää Kokoomusta.
Ilmoita asiaton viesti
Näinpä. Arvo-Orpo kohta muistaa, ettei arvo-Orpolaiset tee hallitusyhteistyötä ilmastovastaisten kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä nyt sotketaan jo otsikossa selvät asiat! Ettäkö ahkeruuden ja korkean palkan välillä olisi jokin korrelaatio, tai jopa kausaliteetti?
Ilmoita asiaton viesti