Helsinkiin lisää julkisia roskiksia, jotka sopivat jätteiden lajitteluun

Jätelaki velvoittaa erittelemään pakkausjätteen ja biojätteen heinäkuusta 2023 alkaen. Helsinkiläisten käytössä olevat julkiset roska-astiat tulee uudistaa ja sijoitella siten, että ne vastaavat kaupunkilaisten tarpeita sekä jätelain määräyksiä.

Valtaosa nyt käytössä olevista roska-astioista on yksiaukkoisia, jolloin eri jätejakeiden lajittelu ei ole mahdollista. Nykyisellään roska-astioiden sijoittelu kaupungin sisällä on epäsäännöllistä ja jotkin astiat ovat hyvin huonokuntoisia. Toisilta alueilta astiat puuttuvat lähes kokonaan.

Modernit roska-astiat ovat kaksi- tai useampiaukkoisia ja lisäksi niihin on mahdollista liittää osiot esimerkiksi koirankakkapusseille ja tupakan tumpeille.

Jätin tästä aloitteen valtuustokollegoiden allekirjoitettavaksi ke 26.4. Me allekirjoittaneet valtuutetut edellytämme, että kaupunkilaisten käytössä olevat julkiset roska-astiat uudistetaan vaiheittain eri jätejakeiden lajitteluun sopiviksi. Jäteastioiden sijoittelua on tarkistettava siten, että niitä on riittävästi jokaisessa kaupunginosassa.

Kohti siistimpää ja ympäristöystävällisempää stadia!

Mirita-Saxberg-valtuustoaloite-Helsingin-roska-astiat-lajittelu-ja-jätelaki

Mirita Saxberg
Kokoomus Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Olen viestinnän yrittäjä, Helsingin kaupunginvaltuutettu, sinkkuäiti sekä sinnikäs pirulainen. Hallintotieteiden maisteri, ammatillinen opettaja ja kauppatieteiden tohtoriopiskelija, joka on marinoitunut pitkään ihan oikeissa töissä.

Politiikassa 10 vuotta, joista viisi eduskunnassa. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan, maakuntahallituksen ja Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen.

Ehdolla eduskuntavaaleissa 2023, kokoomus Helsinki
https://www.mirita.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu