Onnea, Uudenmaan uusi maakuntajohtaja Tuija Telén!

Maakuntavaltuusto äänesti Uudenmaan maakuntajohtajasta suljetulla lippuäänestyksellä tiistaina 12.9. Helsingin valtuustosalissa. Äänestyksen tuloksena eläkkeelle jäävän maakuntajohtaja Ossi Savolaisen seuraaja on DI Tuija Telén, joka aloittaa tehtävässään jo marraskuussa 2023. Onnea!

Lämmin kiitos jokaiselle maakuntajohtajan tehtävää hakeneelle

Hakuprosessiin osallistui 11 kelpoisuusvaatimukset täyttävää ehdokasta. Maakuntahallituksen ja -valtuuston arvioitavaksi saimme kolmen hakijan kärjen, jonka eri puolueiden edustajista koostuva valintaryhmä valitsi ulkopuolisen asiantuntijan toteuttaman hakuprosessin, soveltuvuustestien ja syvähaastattelujen perusteella. Rekrytoinnin toteutti johdon konsultti Tomi Arppe/Chief Executive Search, joka lunasti sekä Uudenmaan liiton että hallituksen luottamuksen.

Olen erittäin tyytyväinen äänestyksen tulokseen

Kaikkiaan 77 valtuutetun äänet jakautuivat seuraavasti: Nina Pautola-Mol, Päijät-Hämeen maakuntajohtaja 5 ääntä; Jan Oker-Blom, Loviisan kaupunginjohtaja 32 ääntä ja Tuija Telén, Karkkilan kaupunginjohtaja 40 ääntä.

”Maakuntahallituksen ja valtuuston edustajana uskon, että saamme Telénistä edistyksellisen maakuntajohtajan sekä Uudenmaan liiton henkilöstön, Helsingin ja Uudenmaan alueen kuntien kehittämisen, että alueemme kaikkien toimijoiden kannalta.

Telén on diplomi-insinööri ja kansainvälisesti verkostoitunut markkinointiosaaja. Hän sai soveltuvuustesteissä kaikkein korkeimmat pistemäärät johtamisen eri osa-alueilla. Telén on strateginen, innovatiivinen ja tuloshakuinen, sekä osoittanut kykyä muutoksen ja ihmisten johtamiseen. Erityisesti arvostan hänen vakuuttavia monikielisiä viestintätaitojaan.

Maakuntajohtaja ei ainoastaan kanna vastuuta liiton lakisääteisistä tehtävistä

Uuden johtajan rekrytointi alkoi tilanteessa, jossa saimme Uudenmaan liiton henkilöstöltä hälyyttäviä signaaleja työhyvinvoinnin ja työyhteisön haasteista. Nyt tarvitsemme ihmisten johtajaa. Lisäksi liiton mainetta on riepotellut sisäiset ristiriidat ja mediajulkisuus, joka kaipaa kipeästi positiivisempaa sävyä.

Odotamme saavamme operatiiviseen johtoon nyt henkilön, jolla on Suomen vetovoimaisimman maakunnan johtajalle sopiva kompetenssi, kokemus ja koulutus. Henkilön, joka on strateginen, tuloshakuinen ja pätevä kehittämään Uudenmaan roolia osana globaalia verkostoa yhdessä suomalaisten hyvinvointialueiden, liiton sidosryhmien, alueen yritysten sekä EU:n keskeisten toimijoiden kanssa.

Mirita Saxberg
Kokoomus Helsinki

Viestintäyrittäjä ja helsinkiläinen kokoomuspoliitikko. HM, KT dokt., AmO
-Political business lady and teacher with sassy humour and right words Kaksikielisten lasten sinkkuäiti. Syttyy kierrätyksestä, kirjoituksista, arjesta ja aidoista kohtaamisista.

Positiivista pilkettä silmäkulmassa vuodesta 1982.

Jäsen:
Helsingin kaupunginvaltuusto
Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta
Uudenmaan maakuntavaltuusto

Hallituksen jäsen:
Uudenmaan liitto
Helsingin Yrittäjät
Helsingin Yrittäjät, Itä-Helsinki

Lue lisää: https://www.mirita.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu