Talous on terveellä pohjalla, kun veroja maksetaan vähemmän

Muidenkin kuin yrittäjien on tervettä arvostaa yrittäjiä: kauppiaita, kampaajia tai suuria työnantajia. Kaikille jää lopulta enemmän rahaa elämiseen, kun terveelle markkinataloudelle annetaan tilaa. Helsingin Yrittäjät julkaisi tuoreen uutiskirjeen, jossa esitellään kaupungin 17 yrittäjäehdokasta kuntavaaleissa 2021. Olen yksi heistä.

Olen sitä mieltä, että kaupungin talous on terveellä pohjalla ainoastaan silloin, kun yrittäjien arvostus näkyy päätöksissä. Helsingin kaupunki työllistää eniten ihmisiä koko Suomessa. Me helsinkiläiset maksamme veroina palkan kaupungin noin 39 000 työntekijälle. Kuitenkaan kaikkia nykyisiä palveluja ei ole järkevää tuottaa julkisin varoin. Kilpailu parantaa palvelujen laatua ja tuo ne lähelle ihmistä. Yritykset luovat työpaikkoja ja maksavat leijonanosan kaikkien hyvinvoinnista – terveyspalveluista, koulutuksesta ja turvallisuudesta.

Alla vastaukseni Yrittäjien kolmeen ajankohtaiseen kysymykseen:

1. Miten Helsingin elinvoimaa ja vetovoimaa pitäisi kehittää?
”Ensiksi siirretään kaupungin tuottamia palveluja yksityisille yrityksille. Markkinaehtoinen kilpailu lisää palvelujen saatavuutta ja laatua. Toiseksi lasketaan kunnallisveroa, jotta helsinkiläisten ostovoima paranee ja yrittäjillä kauppa käy.”

2. Miten edistäisit yrittäjyyttä Helsingissä?
”Sujuvoitetaan kaupungin byrokratiaa, joka tekee yrittäjien toiminnan tahmeaksi. Tarjotaan yrittäjille edullisia tontteja, toimitiloja ja mainostilaa. Annetaan verokevennyksiä ja parannetaan autoilun sekä pysäköinnin mahdollisuuksia keskustassa. Tuetaan uusien yritysten perustamista ja oppilaitosyhteistyötä. Otetaan palvelusetelit laajempaan käyttöön, jotta kunnallisia palveluja käyttävät ohjataan yksityisten yritysten asiakkaiksi.”

3. Tarvitaanko Uudellemaalle ruuhkamaksuja/tietulleja?
”Ei. Helsinki ei ole niin kuormittunut liikenteestä, että ruuhkamaksuilla saataisi aikaan hyötyä. Maksut päinvastoin kurittaisivat yrittäjiä, joiden elinkeino riippuu autoilusta monella tavalla, oli toimiala mikä tahansa.”

Kaupungin taloudenpidossa on asiat hyvin, kun veroprosentti on matala ja veronmaksajien määrä korkea. Yrittäjien arvostaminen on tervettä markkinataloutta.

Mirita Saxberg

Viestinnän yrittäjä, Kaupunginvaltuutettu (kok)
Helsingin Yrittäjät Itä-Helsinki ry – hallituksen jäsen
Helsingin Yrittäjät ry – hallituksen varajäsen

0
Mirita Saxberg
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen Helsingin kaupunginvaltuutettu, viestinnän yrittäjä, opettaja, kahden lapsen sinkkuäiti ja sinnikäs pirulainen.
Bisneskoulutettu johtamisen tohtoriopiskelija sekä hallintotieteiden maisteri, joka on perehtynyt myös eduskuntapolitiikkaan.
http://www.mirita.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu