Saanko uskoa

Saako nykypäivänä uskoa julkisesti? Seurakunnan kokouksissa saa käydä ja kokoontua edelleen, onneksi. Mutta synnistä ja parannuksesta ei kuulu paljoa puhuttavan nykypäivänä. Ei edes siellä seurakunnan kokouksissa. Ymmärrän sen, että monet ovat tulleet kohdelluiksi väärin uskovien yhteydessä. On ollut hengellistä väkivaltaa. Tämä on äärimmäisen surullista. Pakolla ketään ei voi käännyttää eikä muokata oman mielensä mukaiseksi. Jumalakin kunnioittaa ihmisen vapaata tahtoa ja näin meidänkin tulee kunnioittaa.

Silti nykyään on olemassa sellaista vastustusta kristinuskoa ja varsinkin uudestisyntyneitä kohtaan, että se laittaa monet meistä varomaan, mitä saa sanoa ja mitä ei, että ei vaan loukattaisi muita. Jälkikristillinen aikakausi onkin jo nimenä omiaan kertomaan, että jotain muuta on tullut tilalle.Tilalle on tullut maallistunut yhteiskunta, jossa jokainen uskoo ja tekee, niinkuin oma mieli sanoo. Se on sinänsä hyvä, mutta samalla kadotetaan jotain olennaista kristinuskosta. Se siunaus, joka on ollut ja joka tulee, kun kansakunta uskoo Jumalaan, revitään pala palalta pois.

Se valo, joka pimeässä loistaa, on Jeesus. Hänen nimensä on Jeesus. Hän kuoli ristinpuulla meidän syntiemme tähden ja voitti kuoleman ja saatanan vallan. Kuinka voimallinen Hän onkaan! Kaikkivaltias, Rauhan Ruhtinas, Herrojen Herra ja Kuningasten Kuningas!

Saakoon siis valkeus loistaa pimeydessä sitä kirkkaammin, mitä pimeämmäksi aikamme käy.

Ps. Usko on niin vahvasti yhteiskunnallinen asia, että se kuuluu Puheenvuoro- osioon.

+3
MirjaKolehmainen

Olen 53- vuotias yo- merkonomi ja lähihoitaja Helsingistä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu