Kuntavaaliehdokkaan tulee irtisanoutua vihapuheesta

 

Helena Petäistö nosti esille 29.1.2021 Maaseudun tulevaisuudessa Lauri Nurmen kirjoittaman, syksyllä ilmestyneen elämäkertakirjan Jussi Halla-ahosta, Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta, Into Kustannus.

Halla-aho käyttää nimityksiä ”neekeri”, ”ählämi” sekä juutalaisten kansanmurhasta, holokaustista, nimitystä ”holohölinä”. Kenestäkään ihmisestä tai kansanryhmästä ei tule käyttää tuollaisia nimityksiä ja varsinkin vaikuttavassa asemassa olevalta henkilöltä tulee vaatia vieläkin tiukempaa seulaa siinä, mitä voi sanoa.

Demokraatti 15.10.2020 kirjoittaa seuraavaa:”Halla-aho kuului Suomen Sisun hallitukseen aikana, jolloin järjestö jakoi juutalaisvastaista sisältöä ja sisulaisten lukupiirissä perehdyttiin muun muassa Hitlerjugend-ideologi Helmut Stellrechtin teokseen Usko ja teot vuodelta 1938.

”Juutalainen on epärehellinen. Hän on sellaiseksi syntynyt ja pysyy läpikotaisin luihuna. –Hänen juurimisensa pois Saksasta on ylin laki.” Stellrecht kirjoittaa kirjassaan.”

Pidän Halla-ahoa älykkäänä ja viisaana poliitikkona. Senvuoksi onkin ihmeellistä, että hän ei ole näistä sanomisistaan irtisanoutunut. En ainakaan itse muista sellaista nähneeni ja kuulleeni. Tässä jää epävarmuuteen siinä, ajatteleeko Halla-aho edelleen näin kuin aikaisemmin vai onko muuttanut ajatteluaan. Vai onko tarkoituskin, imagon kannalta, että ihmiset jäävät tästä epätietoisuuteen.

Entä mikä on perussuomalaisten kanta juutalaisiin ja holokaustiin? Asia on merkityksellinen jo siksi, että kaikelle antisemitismille ja vihapuheelle tulee olla ehdoton stoppi. Ei koskaan enää.

Tulevilta kuntavaaliehdokkailta olisikin hyvä vaatia irtisanoutumista kaikesta antisemitismistä sekä rasisimista.

”The Holocaust did not begin with killing, it began with words.”

MirjaKolehmainen

Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 51- vuotias yo- merkonomi ja lähihoitaja Helsingistä sekä KD:n ehdokkaana kevään 2021 kuntavaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu