Miksi Kristillisdemokraatit eikä jokin muu puolue?

Eduskuntavaalit on vajaan kuukauden kuluttua 2.4.2023. Näissä vaaleissa mitataan myös pitkälti sitä, millaisia arvoja kukin puolue tarjoaa äänestäjilleen.

Entä mikä saa minut äänestämään juuri Kristillisdemokraattia eikä jonkun toisen puolueen ehdokasta?

Ensinnäkin itselleni on tärkeää, mitä arvoja puolue edustaa. Toki yksittäinen ehdokas on myös tärkeä, sillä ehdokkaista ja jäsenistäänhän puolue koostuu. Itselleni on tärkeää, että Suomesta löytyy puolue, joka nojaa kristillisiin arvoihin, kuten lähimmäisenrakkauteen ja samalla toisista huolehtimiseen. Ja kyllä, olen itse uskossa, ja se tuo kristilliset arvot entistä tärkeämmäksi ja läheisemmäksi itselleni. Tämän vuoksi onkin ihmeellistä, miksi niin moni uskova haluaa äänestää jotain muuta puoluetta tai muun puolueen ehdokasta kuin Kristillisdemokraattia. 

Vaalikentillä yhdeksi syyksi, miksi ei äänestetä Kristillisdemokraatteja, sanotaan se, että puolue on niin pieni. Mutta miksi ei nähdä sitä, että juuri se, että jätetään äänestämättä meitä, pitääkin puolueen pienenä.  

Toinen syy, miksi osa vierastaa Kristillisdemokraatteja on se, että moni kokee meidät uskontopuolueeksi. Kristillisdemokraateissa on meitä monia, jotka olemme uskossa. Kristilliset arvot kuuluvat kristinuskoon ilman muuta. Silti puolueena olemme mielestäni riittävän moniääninen. Meistä osa haluaa pitää erillään enemmän tai jopa kokonaan politiikan ja uskonnon. Ja se on mielestäni hyvä asia. Itse tosin kuulun, myönnän sen, heihin, jotka ajattelevat, että oma usko saa näkyä politiikassa. Itse vedän rajan siihen, että puolueena en koe, että meidän tehtävä on käännyttää ketään. Ellei sitten joku vapaaehtoisesti halua tulla näistä asioista keskustelemaan. Se on ihan eri asia silloin. 

Eutanasia ja abortti ovat asioita, joissa olen elämän puolella. Hyvä saattohoito ja kivun lievitys kuuluvat mielestäni kuolevan ihmisen perusoikeuksiin, joita tulee olla saatavana koko Suomessa. Abortista ajattelen itse niin, että haluan olla puolustamassa syntymättömän lapsen oikeutta elämään. Poikkeuksena tilanne, jossa äidin oma henki olisi vaarassa. Perheitä tulee tukea sen jokaisessa tilanteessa. Kristillisdemokraatit onkin aito perhepuolue unohtamatta yksinasuvia. 

Kristillisdemokraattien Perhepaketin 2023 löydät KD:n sivuilta:

https://www.kd.fi/tutustu/ohjelmat/

Itse olin ensimmäisen kerran sitoutumattomana KD:n ehdokkaana kuntavaaleissa 2017. Sitten kuntavaaleissa 2021 olinkin jo KD:n varsinaisena jäsenenä ehdokkaana. Kuulun siis Kristillisdemokraatteihin. 

Tämän kevään eduskuntavaaleissa olen kahden ehdokkaan tukitiimeissä; Uudeltamaalta Susanna Koivulan sekä Helsingissä Sari Kuminin tukitiimeissä. Tukitiimeissä olemisen olen kokenut mielekkäänä ja tärkeänä tapana olla vaikuttamassa KD:n menestyksen eteen. 

Kristillisdemokraateissa on näissä eduskuntavaaleissa muutenkin upeita ehdokkaita ympäri Suomea. Tästä linkistä pääset katsomaan oman alueesi KD:n ehdokkaat: 

https://vaalit.kd.fi/2023/

Tosiasia on se, että vain äänestämällä voit vaikuttaa siihen, millaisia päättäjiä seuraavalle nelivuotiskaudelle tullaan valitsemaan. Itselleni on tärkeää, että valituksi tulee ehdokkaita, joihin voi luottaa ja joilla on terveet arvot sekä vastuullisuutta asioiden hoitamisessa.

Siksi oma valintani on Kristillisdemokraatit.

MirjaKolehmainen

Olen 53- vuotias yo- merkonomi ja lähihoitaja Helsingistä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu