Saako työaikana olla päihtyneenä?

Julkisuuteen vuotaneet kuvat villisti bilettävästä, selvästi humalaisesta pääministeristämme, herättävät aiheestakin ihmetystä ja kysymyksiä.

Kuinka monella työpaikalla katsotaan hyvällä sitä, että työajalla ollaan päihtyneenä? Eikö tällöin tule antaa vähintään varoitus työntekijälle?

Ja kyllä, omalla vapaa-ajalla voi bilettää ja juoda alkoholia niin kuin haluaa, kunhan se ei haittaa työntekoa. Tosin olen ymmärtänyt, että tietyillä aloilla vaaditaan myös vapaa-ajalla asianmukaista käyttäytymistä, esimerkiksi poliisin työssä. Näin ollen onkin erikoista, että tasavaltamme pääministeriltä ei sitä vaadita. Onko siis kyseessä henkilökultti?

Olen huolissani pääministeri Sanna Marinin käyttäytymisestä humalassa työaikana ihan jo valtion ja kansalaisten turvallisuuden vuoksi. Tämän lisäksi huoli on pääministeristä itsestään. Eikö kukaan uskalla hänelle sanoa suoraan, että tuollainen humalassa bilettäminen työaikana ei ole sopivaa ja se herättää huolta? Minkälaisen kuvan naimisissa oleva pienen lapsen äiti antaa bilettämisellään kansalaisille sekä erityisesti lapsille ja nuorille siitä, mikä on sopivaa käyttäytymistä?

Toivoisinkin, että päättävässä asemassa olevat ihmiset uskaltaisivat puuttua tähän Marinin bilettämiseen asianmukaisella tavalla. Vähintään varoitus, ja jos se ei tepsi niin sitten ero pääministerin tehtävistä.

Minulla on ainakin mennyt luottamus pääministeriimme.

Ps. Äsken loppuneessa pääministeri Marinin tiedotustilaisuudessa Marin myöntää tänään ilmestyneen #kesärata22 tissikuvan olleen aito kuva, mutta pyytää sitä anteeksi. Entä pahoitteleeko hän bilettämistään? Ilmeisesti ei. Mitä muuta on vielä tulossa?

+11
MirjaKolehmainen

Olen 53- vuotias yo- merkonomi ja lähihoitaja Helsingistä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu