Suomi Areena: Jumala ulos luokkahuoneesta keskustelusta

Katsoin ja kuuntelin Suomi Areenan mielenkiintoisen Jumala ulos luokkahuoneesta väittelyn. Väittelijöinä pappi, entinen kansanedustaja Lauri Oinonen sekä filosofi, elämänkatsomustiedon opettaja Arno Kotro. Wikipedia tietää kertoa, että Arno Kotro on myös ateisti. Tämä on hyvä pitää mielessä, sillä se ei voi olla vaikuttamatta siihen, kuinka hän ajattelee asioista.

https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-33001006/vaittely-jumala-ulos-luokkahuoneesta-1618290?fbclid=IwAR0eESi4HeFkhGbhnluHjg3sbb6KFm0dBLMoFmaxxBI3a6Iby-o0Q2gMIOo

Itselläni särähti kun Arno Kotro sanoi, että ateismi ei ole tuonut mitään pahaa maailmaan??? Kyllä hänen opettajana täytyy tietää rajanaapurimme Venäjä ja entinen Neuvostoliitto, mitä varsinkin Neuvostoliiton aikaan tehtiin ateismin, marxismin ja leninismin nimissä. Tai Kiina? Hän tosin ei kannata Jumalan heittämistä ulos luokkahuoneesta, vaan kaikkien uskontojen esilläpitämistä.  Mikä olisikin tosi viisasta, kun ainakin omana kouluaikana 1980- luvulla vasta lukiossa käytiin läpi eri uskontoja lyhyesti.

Mielestäni ei voi niputtaa vain ja ainoastaan uskontoja, joiden nimissä on tehty pahaa. Mikä tahansa aate, -ismi, uskonto tai ns sitoutumattomana pysyminen ei ole peruste, että kyseessä on hyveellinen yhteisö. Missä tahansa on ihmisiä, siinä on mahdollisuus siihen, että jotain pahaa voi tapahtua. Kuten tietenkin vastaavasti myös sitä hyvää. Moni seikka vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen; psykologinen, vakaumuksellinen, kasvatuksellinen etc seikat.

Puollan kristinuskon opettamista niin ala-asteilla kuin yläasteilla sekä lukioissa. Meidän oma länsimainen kulttuurimme pohjautuu kristinuskoon. En itse kaipaa uskonnonopetuksen tilalle ihmisen omia järkeisoppeja. Mutta myönnän, että eri uskontoja ja aatteita olisi tärkeä kaikkien koululaisten opiskella uskonnosta ja vakaumuksesta riippumatta.

Itse en myöskään laittaisi luottamusta ihmisen omaan järkeen, sillä ihminen on häilyvä. Oma vakaumukseni perustuu Raamatun Jeesukseen. Hänessä on turva ja vahva perusta, kun itse on heikoilla. Lisäksi vain Jeesus voi antaa sellaisen rauhan, mitä ei voi mikään muu maailmassa antaa.

.

+7
MirjaKolehmainen

Olen 53- vuotias yo- merkonomi ja lähihoitaja Helsingistä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu