Jos olisin Urho Kekkonen!

Presidentti Urho Kekkosen sotisopaan asettautuminen vaatii hetken jos toisenkin hiljentymistä ja kuuntelua. Tutkailin kirjahyllyäni, josta etsin Kekkoseen liittyvää tietoutta. Poimin Kalle Kultalan v. 1980 tuottaman kirjan ’Kohtalona Kekkonen’. Kultala muistetaan kuvaajana, mutta myös Kekkosen piireihin kuuluvana henkilönä.

Visuaalipoliitikoksi nimettynä kansanjohtajana, ryhtyisin ensitöikseni visioimaan kansalaisteni elintilaa, selviytymistä ja tulevaisuuden toivon isällistä vahvistamista.

Seurattuani murheellisena suomalaisen perusjätkän ja toimistoduunarin elämän kurjistumista, presidentin valtaoikeuksin, lähtisin kyseenalaistamaan hallituksen kompuroinnin. Siilinjärvi ja Kokkola ovat kuntia, joista aika ajoin saattaa nousta johtohahmoja, mutta tällä kertaa aivan liian heikkoja päättäjiksi.

Mitä helvettiä, että maamme terve, työikäinen väestö rämpii yt-neuvottelujen suossa. Yhteistoimintaneuvotteluista on tullut irtisanomisten sumppu, alkuperäinen tarkoitus lienee ollut aivan toinen.

Kun tänään avaan telkkarin, kuulen ensimmäiseksi, kuinka monta työpaikkaa (tarkoittaa kansalaista, joilla on myös jälkikasvua), ollaan viemässä yhtiön toimeentulon ja voiton varmistamiseksi.

Urhona, olen joutunut kantamaan maamme selviytymistaakkaa, eikä se aina ole helppoa ollut. Kuitenkaan, en ole koskaan jättänyt kansalaisiani tyhjän päälle.

Valta saattaa joskus sokaista, niin minutkin, aika ajoin – silti koskaan en ole hylännyt valtakuntani kansalaisia. Enkä hylkää!

”Hallitusten isän, presidentti Urho Kekkosen on pitänyt usein puuttua sisäpolitiikkaan. Suomessa on riittänyt hallituspulia ja tappeluja. Mutta kun Runnaaja puuttuu peliin, hallitus saadaan silloin aikaan.” (Kalle Kultala, Kohtalona Kekkonen, s. 133, Kustannusosakeyhtiö Tammi)

’Hätätila -hallituksen’ tarve tuntuu yhä vahvistuvan. Olen seurannut keskusteluja jos toisiakin ja niissä tuodaan esiin tarve vahvemmasta puuttumisesta nykyiseen työttömyyden ahdinkoon.

Kekkosena julistaisin välittömästi ’hätätilan’! Suomalainen yhteiskunta kantaa nyt massiivista velkataakkaa, jolla hyvinvointia rahoitetaan.

Vuoden 1961 Neuvostoliiton nootista vuoden 2013 EU:n sätkynukkeiluun on kulunut vuosia. Tietoa kansalaisilla on yhtä vähän, mutta sisäpoliittinen toiminta, se on vielä hallittavissa.

Jos olisin UKK, julistaisin hätätilahallituksen! Tietenkään en tiedä, missä suomalaisten verorahat vaikuttavat – siitä haluaisinkin nyt pikaisen selvityksen!

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu