Talkoilla Suomi nousuun!

Eduskunnan puhemies Heinäluoma on kiinnittänyt huomionsa yltiönegatiiviseen kirjoitteluun. Syystäkin, sillä lähes päivittäin yt-neuvotteluista meitä, nuoria, keski-ikäisiä ja voimiensa vahvuudessa olevia työntekijöitä pudotellaan kuin pennejä toivomuslähteille. Tai, kuin tarpeettomiksi käyneitä pattereita ongelmajätekeräykseen.

Supercell singahti suddenly apeuden taivaalle ja antoi positiivista sykettä – Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja haluavat Suomesta Euroopan Piilaakson. Antaa palaa ja kyllähän se palo onkin odotettavissa.

On selvää, että huonot uutiset johtavat mieltä apeaksi. Mutta, olisi kummallista, jos mediassa puhuttaisiin vain siitä, että onhan se hienoa, että meillä on vielä valtaosa kansasta työssä. Vai onko?

Työnsä säilyttäneet voivat tietenkin olla tyytyväisiä, heidän palkkansahan on hvyinvointiyhteiskunnan lähes ainoa ylläpitävä voima.

Työnsä menettänyt puolestaan laskee; ansiosidonnainen tulee joskus 1,5 kk:n kuluttua – siitäkin vero, ihan järjetön. Asuntolaina, autolaina, lasten päivähoito, sähkö, puhelin – se on siinä, ruokaan ei enää jää mitään.

Missäs niitä hyväntekeväisyysruuanjakeluja olikaan? Onhan tässä aikaa lähteä jonottamaan. Noloa. Ei sentään. Nälkähän ei tunnetusti tunne häpeää.

Nyt pitää ryhtyä etsimään työtä! Kuukausi irtisanomisesta – 53 hakemusta, kaksi haastattelua – ei työkutsuja. Liian vanhako – 40 v.? Ilmeisesti, tai sitten, liian pätevä, tai liian…, ei jaksa!

No niin, avuksi tulkoon, talkoot! Suomalainen on tottunut talkoovoimin auttamaan niin lähimmäisiään kuin kauempana oleviakin. Sotakorvaukset maksettiin Neuvostoliitolle puhaltamalla yhteisvoimin pitkään siihen hiileen, joka syttyi kauniiseen liekkiin velan tultua maksetuksi.

Hallituksemme tahkoaa ylhäältä käskytyksenä koko kansan talkoita. Kaikkien on osallistuttava – pystyi tai ei. Lakeja asetellaan siihen malliin, että on pystyttävä. Se ei toimi. Pakotettuna.

Viekääpä sitten tuhkatkin pesästä! Onnellisia ovat he, jotka ymmärtävät köyhyyden onnen. Pieni liekki kynttilässä, kaurapuuro lautasella ja huomennakin aurinko nousee.

—–

Nyt, kaikki kynnellekykenevät suomalaiset ja Suomessa asuvat ulkomaalaiset talkoisiin. Yksi hiili ja monta puhaltajaa – siitä voi syttyä jopa tuli!

Näitä talkoita ei määritellä lakien voimin, näillä talkoilla tehdään töitä, että ihmiset selviytyvät.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu