Kotiaan ei voi myydä – asuntoja myydään!

Haluatko muuttaa asuntosi rahaksi nopeasti?

Asunnonosto -yrittäjän ilmoitus pääkaupunkiseudun lehdistössä saa ihokarvani, ne vähäisetkin, liitämään korkeuksiinsa. Ensimmäisenä mieleni valtaa hirvittävä kiukku, sitten pohdinta ja sen jälkeen selvittely.

Mitä ihmettä, ’asunnon osto -yrittäjä ’ , joka himoitsee ihmisten koteja, muuntamalla kodin asunnoksi, voisi olla oikealla asialla. Ei voi: hädänalaisia tässä yritetään kupata.

Ensinnäkin, on hyvä tehdä selvää, mitä sana koti, tarkoittaa.

”Koti on paikka, jota ihminen käyttää vakituiseen asumiseen, jossa säilytetään henkilökohtaisia tavaroita, jossa vietetään vapaa-aikaa ja paikka jossa perheen jäsenet asuvat.

Ihmisen kotiin voivat tulla vieraat vain luvalla ja se nauttii kotirauhaa. Kotirauhalla voidaan myös viitata muuhun asumista häiritsvevään tekoon, vaikka se ei tapahtuisi nimenomaisen kodin sisällä. Kotirauhan rikkomisesta voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.” lähde Wikipedia

Koti ei ole siten vain asunto, se on moninaisten arvojen täyttämä tyyssija.

Nuot ’RäikköRäähkät’, jotka yrittävät kaikin tavoin iskeä ihmisten koteihin, nimittämällä niitä asunnoiksi, ovat keinottelijoita, jotka etsivät suurta rahaa.

Laki ei puhu asuntorauhasta – asunnoissa elävillä ei ole siten lain turvaa.

Koti on eräs perusarvoistamme. Koti on turvapaikka ei vain asunto. Asunto, jonka sanallinen sisältökin kuvaa tilapäisyyttä, on ostotarjouksia esittäville mieluisampi vaihtoehto kuin Koti. Tietoisina nuo kotiemme häpäisijät käyttävät semantiikkaa, jolla hämärtävät ihmisten hädänalaisuutta.

Jos ilmoituksen teksti kuuluisi näin: Haluatko muuttaa kotisi rahaksi nopeasti – ihmisten tunnekokemus varmimmin muuttuisi. Tuskin kukaan kotiaan haluaisi myydä. 

Kotia ei voi rahaksi muuttaa. Kotina toimivan asunnon kylläkin.

Valitettavasti, joskus kodistaankin joutuu luopumaan – kuten karjalaiset. Luovutetuille alueille jääneet kodit ovat olleet evakkoina asutetuille vain ja ainoastaan oikeita koteja. 

Me luomme asuinsijoistamme kodin omilla energioillamme, tunnemuistoillamme ja arvoillamme. Koti ei ole satunnainen asunto, jossa viivähdetään yö tai pari tai vain asutaan kotiutumatta. Koti on asuinsija, jossa voi olla oma itsensä, tunnistaa ympäröivä todellisuus ja kuulua johonkin arvomaailmaan.

Niinpä, on hyvä lähteä selvittelemään kaikenkarvaisten asuntojen ostajien taustoja. Eivät he ole ostamassa ihmisten koteja, vaan hädänalaisten ns. asuntoja, joilla voivat tehdä rahaa. Jokaisen hädänalaisenkin ihmisen asuntokin on KOTI, johon on hyvä suhtautua kunnioituksella.

Kotirauhaa tuskin suomalainen lainsäädäntö tunnistaa, ulosottajan ryhtyessä toimeen. Olen nähnyt ulosheitettyjä huonekaluja, arvottomiksi leimattujen ihmisten kaltoin kohtelua, häpäisyä, lain nimissä.

Oikeusministeri Anna-Liisa Henriksson; nyt jos koskaan, Teidän on hyvä selvittää, mitkä oikeudet kansalaisillamme on omaan kotiinsa ja milloin kotirauhaa rikotaan.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu