Työeläkeyhtiöiden johtajat nautiskelevat pientuloisten eläkemaksuilla!

Useiden päivien ajan Kevan toimitusjohtajan toimia median välittämänä kuulleena, olen aivan uupunut! Keskustalainen, oikeustieteen kandi, Merja Ailus, on tällä hetkellä suomalaisen yhteiskunnan tunnetuin nimi – oletan! 

Parempaa julkisuutta tuskin kukaan muu on aiemmin saanut eduskuntaan noustakseen, kuin aikoinaan Turun ex-piispa, jolle pettämissyistä piispanvirastaan erotettuna, julkinen ristiinnaulitseminen, oli paras noste.

Suomalainen on perinteiseti korkeasti kriittinen, kun oikeudentunnosta on kyse! Suomalainen huutaa, kun siihen on hyvä syy. Nyt, Ailuksen myötä eläkeyhtiöiden johtajien superpalkkaukseen on löytynyt kanava, jonka seurauksena myös kaikkien muiden suomalaisten eläkerahojen haltijoiden palkitsemiseen on tarjoutunut kansallinen tietoisuus.

Iltapäivälehtien kansalaiskyselyn tuloksista havaitsin, että 98 % vastaajista oli sitä mieltä, että eläkeyhtiöiden palkat ja palkitsemisjärjestelyt ovat ylimitoitettuja.

On selvää, että kansa ei voi tietää, miten kansan verovaroilla herroiksi elävät toimivat. Hyväuskoisuuden ja herrakunnioituksen nimissä (työpaikan menettämisen pelossa) suurin osa kunta- valtio- ja kirkkotyöntekijöistä toimii. Kevan hallussa on tietääkseni nykyisin myös Kirkon keskusrahaston eläkerahat.

Nyt kysynkin, millä oikeudella ja valtuutuksella, yksittäinen johtaja voi saada etuja, jotka turmelevat yleistä oikeuskäsitystä.

Millä oikeudella, johtajia palkitaan (kuten vaikkapa eläkeyhtiö Ilmarisen Sailasta lähes puolen miljoonan vuositulolla) kun samaan aikaan heidän tehtävänään on huolehtia yksittäisten kansalaisten eläketurvasta.

Me, ns. tavalliset kaduntallaajat olemme nyt osallistuneet suomilaivan pelastamiseen hyväksymällä 20 euron korotuksen palkkoihimme. Kuitenkin samaan aikaan yleinen hintataso juoksee karkuun, mitä lopulta korotuksesta jää – enemmänkin paha mieli erityisesti nyt, kun tarkastellaan ökyeläjien vihellystä ja yhteisten rahojemme puhallusta omiin etuihinsa.

Mikä onkaan tehnyt noista ’huippujohtajista’ niin paljon parempia kuin ihmiset yleensä?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu