Työttömät, sairaat ja pienituloiset vanhukset – joulukeräysten unohdetut!

Kirjoitin aiemmassa blogissani, miten jouluna vähävaraisia lapsiperheitä muistetaan keräyksillä. Joulun jälkeen he unohtuvat. Jouluksi hyvää mieltä ja hyväosaisuudestaan anteeksiantoa kaipaavat, tarvitsevat kohteen, jolla rauhoittaa omaatuntoaan.  On hienoa, että jouluksi lapsiperheille mahdollistetaan ruuan suhteen parempi joulu, kuin se voisi olla ilman tukea.

Joulukeräyksissä unohtuvat kuitenkin työttömät, sairaat ja pienituloiset vanhukset. Heidän jouluaan taloudellisesti kukaan ei muista.

Vai muistaako?

Minua harmittaa kovasti, että keskustelua yhteiskunnallisesta eriarvoisuuden lisääntymisestä ei haluta ylläpitää. Jääkö nyt pelkästään kirjailijoiden ja muutaman yhteiskuntakriittisen ilmaisijan varaan se, että ihmisiä kaltoinkohdellaan. Hyleksitään ja vähäarvoistetaan heidän keinojensa mahdollisuuksilla yhteiskuntaan osallistumiseen.

Jos olet sairas, olet kyvytön! Jos olet työtön, olet syrjitty! Jos olet vammainen, olet sivussa! Jos olet ikäihminen ja muiden avun tarpeessa, olet sivuun siirretty!

Miten ihmeessä yhteiskunta, joka jättää huomiotta merkittävän osan kansalaisistaan, voisi olla demokraattinen ja kaikki huomioiva, tasa-arvoinen yhteiskunta.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu