Kestävyysvaje, rakennemuutos, ikäihmiset – hallituksen tanssiesitys!

Kestävyysvaje, rakennemuutos, vanhukset –  näistä ne syntyvät, tämän ajan suomalaisen yhteiskunnan tanssin tahdit.

Tahtipuikoissa Jyrki K.,  laulu, Jutta U., rummuissa, Jörkka (sijaisnäyttelijä), viulun kielissä Paavo A., talvivaaratanssijan ensiroolissa Ville N. ja nukketeatterin langanvetäjänä Päivi R.

Tästä se lähtee. Jyrkin ylähuulen värähtely hämmentää orkesteria. Silti Jutta laulaa kuin satumaa ei olisi koskaan kadonnutkaan. Aavan meren tuolla puolen, jossakin on maa, …jossa saisin olla vähän aikaa rauhassa.  Anteeksi, tämä ei ollut tarkoitus. Juttana  tarkoitin siis sitä, että on turha lähteä merta edemmäs kalaan – kuten – voi, en tiedäkään minne.

Ensiviulua soittava Paavo potee ilmavaivoja, viulu ei tahdo totella orkesterin soiton yhteenkuuluvuutta. Onneksi yleisö ei huomaa, että paukkuu ja haisee. Ilmastointi toimii, ei toimi. Paavon pierut, ne ovat tuhnuja – hengittämättä paras.

Jörkka rummuttaa taukoamatta. Mun puhe ei ole se, minkä te kuulette, mutta tulinpahan sanoneeksi. Onneksi on tämä rytmintaju, mutta valitettavasti, vain ruotsiksi. Föörloot mina finska kammaraten!

Hei, mä olen jo liian vanha näitä nukkien lankoja ohjailemaan – sitä paitsi te olette luihuja luikeroita, huutaa Päivi R., joka on jätetty yksin esiripun taakse. Poliisitkin ovat kadonneet – apuaa – poliiisii!

Ville N. valmistautuu tanssiin.  Aloitus sakka-altaasta jatkuu puhdistussekmentointiin. Ville N. liikkeet näyttävät kivuliailta. Kipsivesisakka-altaan ylivuotofrekvenssit ovat tukkineet vihreän linjan.

Ambulanssi on tilattu. Tanssi jatkuu.

Niin, eihän tässä mitään hätää sinänsä – pääasia, että orkesteri soittaa!

Anneli, 87 v. istuu pyörätuolissa ja odottaa isäänsä sodasta palaavaksi. Jokaisena viikonpäivänä kello 14.00 Anneli kuuntelee uutiset. Jos kertoisivat, että sota on ohi ja miehet palaavat kotiin.

Erkki, 98 v. käärii sätkää vapisevin sormin. Ei polta, kunhan saa käärityksi. Tuli näitä poltettua, sätkiä.

Valtakunnallinen orkesteri soittaa. Meno on vauhdikasta. Suomalainen on suomalaisen tanssiinkutsuja tai ohittaja.

Ohittajia on paljon, kutsuttuja vähän.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu