Puolueiden puhdistusoperaatio käynnissä – naisia syrjäytetään!

Suomalainen poliittinen johtaminen on syrjäyttämässä naiset, mikäli HS:n toimittajan, Elina Grundströmin tutkimukseen  on uskominen. On selvää, että kyseessä on naisilta miehille vallansiirto, jota perustellaan puolueiden kannatuslukujen alhaisuudella.

Keskustapuolue vajosi syvälle Mari Kiviniemen pääministeriyden aikana. SDP ui nyt syvissä vesissä puheenjohtajansa Jutta Urpilaisen valtiovarainministeriyden vanavedessä. Tässä kaksi selkeintä puoluesurkastumiseen liittyvää sukupuolettunutta valta-aseman turmiollisuutta.

Toimittaja Grundström ei edes muistanut Perussuomalaisten eduskuntaryhmän uuden vetäjän nimeä – Ruohonen-Lerner kuitenkin muistui.

Näyttää siltä, että nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, naiset ovat maalitauluina. Tuskinpa miessukupuolet kykenisivät parempaan, kun paineet kohdistuvat yhteiskunnallisiin ratkaisuihin.

Oletan, että johtavien naisten taustalla on äänelliset miehet. Näin ollen on hyvä tunnistaa, että johtoa eivät kannattele ainoastaan naiset. Siitä huolimatta, nainen edeskäyvänä, herättää negatiivisia mielikuvia. Useimmiten kenties naisissa itsessään. Toisaalta myös miehissä, jotka ovat tottuneet urosten matalaan äänenpainoon.

Olematta kuitenkaan kummankaan sukupuolen kannattaja, totean, että niin Keskustapuolueelta kuin SDP:ltäkin on ollut harmillinen ratkaisu valita puheenjohtajakseen nainen, joka välittömästi hallitusta muodostettaessa saa paikan vastuuministerinä. Olisi hyvä tutustua historiaan, joka kuitenkin valmistelee mieliä muutokseen.

Luin tuossa joku aika sitten Jutta Urpilaisen lapsuusaikojen kertomaa. Jäin hämmästelemään sitä, miten hän jo lukioikäisenä, nähtyään kehitysmaiden lasten nälkää, tuli kotiin itkien – ei tämmöistä saa taphtua.

Naisten vallan- ja poliittiseen alasajoon on kuitenkin suhtauduttava vakavasti. Sukupuolittunut ajattelutapa on edelleen voimissaan. Vie aikaa, ennen kuin nainen tunnistautuu itse tai tunnistetaan merkittävänä päättäjänä.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu