Suomi tarvitsee lisää lapsia – ei lapsilisäleikkauksia!

Maassamme huokaillaan suurten ikäluokkien tuomasta kestävyysvajeesta ja samalla unohdetaan, miksi väestönkasvumme on alhainen. 

Alhainen väestönkasvu tuottaa valitettavasti heikentyvää kantokykyä yhteiskunnallisista vastuista. Maahanmuuttajaväestö ei riitä vajeen korvaajaksi. Heitä on liian vähän.

Lapsilisien leikkausoperaatio lienee uusin kirurginen toimenpide, joka tietoisesti sulkee väylän uuden sukupolven virralle. Se on negatiivisen kasvun mittari!

Lapsiluvun lisäämiseen ei kuitenkaan riitä vain lapsilisät, eikä alle kymmenen euron pienennys per lapsi perheiden taloutta kaada. Voihan sitä jättää vaikka jonkun siiderin tai oluen juomatta.

Sen sijaan, vakavampi viesti valtion taholta on, että miljardivajepaikkausta lapsilisät eivät ratkaise, todennäköisesti eivät, vaikka koko potti poistettaisiin.

Kysymys kuuluukin – miten lyhytnäköisestä poliittisesta päätöksenteosta olisi mahdollista päästä pitkäjänteisempään, yhteiskuntaamme vahvistavaan päätöksentekoon?

Lapsiluvun kasvattamiseen tarvitaan järeitä toimia. On vahvistettava lapsentekoiässä oleville, että lapsista  välitetään.

Tulonsiirrot ovat eräs keino, mutta myös muut tuet, kuten parisuhdeapu, on tarpeen. Lapsiperheiden vanhemmat ovat monesti lujilla, sillä omat voimavarat saattavat huveta väsymyksen ja taloudellisten huolien viidakkoon.

Nuoret lapsiperheet ovat erityisen eroalttiita.

On selvää, että valtiomme luottoluokittajien kunnioitus näyttää olevan  arvojamme merkittävämpää. Kansantaloudellinen ymmärrys kuitenkin ja valitettavasti, hallituksen pääjehujen toiminnasta puuttuu.

Suomalaisen, demokraattisen yhteiskunnan kasvu on mahdollistunut viimeiset 70 -vuotta, jona aikana olemme rakentaneet sitä hyvinvointia, jonka perustalta edelleen toimimme. Terveydenhuolto on ensiluokkaista, lasten päivähoito mahdollistaa naisten työssäkäynnin tai opiskelun, toimeentulotukea voi saada, jos omat tulot eivät riitä pakollisiin.

Itsestäänselvyyksiä ei ole ja ajat muuttuvat, mutta ikävä kyllä, ahneus ja välinpitämättömyys ovat saaneet enemmän jalansijaa kuin meillä olisi ollut varaa. Hyvätuloiset ja suuromistajat ovat vaurastuneet ja vähempituloiset joutuvat miettimään, miten rahat riittävät.

Valitettavasti monilla on myös velkaa, onneksi EU:n myötä korot ovat olleet aisoissa – ainakin asuntoluottojen. Sen sijaan, Suomessa villiintyneet Pikaluottoyrittäjät ehtivät netota melkoisen varallisuuden, ennenkuin laki puuttui ylisuuriin korkoihin eli koronkiskontaan. Eikä laki vieläkään tarpeeksi suojaa, lainoja tarjotaan edelleen ylisuurilla koroilla.

Suomi on osa EU:ta, mutta toisaalta vielä omaehtoinen, ainakin joissakin päätöksenteoissa.

Lapsiluvun kasvattaminen olisi mielestäni nyt tärkein ja yhteiskuntaamme vahvistava.

Lapsilisiin puuttuminen on viesti siitä, että lapsia ei enää tarvita. Ainakin näin sen olen kuullut ymmärretyn.

Suomi tarvitsee uutta ajattelutapaa. Itsekkyys ja vapauden kaipuu ovat normaaleja, mutta kansakuntamme ei pärjää itsenäisenä, jos lastenhankinta surkastuu.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu