Kokoomus pelastaa Suomen?

Tänä aamuna työhön ajellessani kuuntelin YleYkköstä, jossa Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen sai tilaa poliittiseen pröystäilyyn. Madamen puhe oli hirvittävää fraseologiaa, opittuja lauseita, joita jokainen robotti osaisi toistaa! Pelottavaa ylistystä jatkui koko haastattelun ajan – kuuntelin, mutta lähes oksensin!

Kokoomus, jota suomalaisista äänestysikäisistä kannattaa vajaa 20 prosenttia, ei ole paljon. Mutta se riittää siihen, että puolue esiintyy  kansamme pelastajan roolissa. Toisaalta, palataksemme presidentti Paasikiven aikaan, hän kokoomuslaisena valittuna, oli koko kansan presidentti, eli kenties huolehti siitä, että suomalainen itsenäisyys tulisi jonain päivänä mahdolliseksi.

Oletettavasti, kyse ei ole kuitenkaan kokoomuslaisesta ajattelutavasta, puhuttaessa suomalaisesta itsenäistymisen mahdollistumisesta. Ajan historialliset vaikuttimet ovat edesauttaneet pienen maamme vapautta, nykyistä itsenäisyyttä. Tosin edelleen olemme jonnekin päin kumartamassa. emme siten täysin itsenäisiä.

Saavumme sen jälkeen seuraavaan, kansaamme pelastaneeseen puolueeseen, SDP:hen, jonka Juttatupa on täyttänyt poliittisella fraseologiallaan. Minua pelottaa, miten opitut maneerit säilyvät, eivät kosketa, eivät satuta. Valtiovarainministeri (luokanopettaja) Urpilaiselta puuttuu läsnäolo. Hän puhuu, mutta ei ole läsnä.

Kansamme on tympääntynyt. Se on erittäin ymmärrettävää. Puoluejohtajat ovat pettäneet kansansa. Vallan kukkulalle mielestään soveliaita puolestapuhujiaan äänestäneet, eivät enää tiedä, miksi.

Puoluerikkonaisuuden takia, yhtä oikeaa puoluetta on mahdotonta tunnistaa. Monet aateilmiöt kulkevat toistensa ylitsen.

Vahvat johtajat eivät petä ihmisiä, he puolustavat ihmisiä ihmisten äänillä.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu