Ministeri Miina Sillanpää (s.1866) SDP:n merkittävin naisasiatoimija

On mielenkiintoista, miten vähän SDP:n puheenjohtajakisassa on keskusteltu naisten palkkatasa-arvosta. Ainakaan en kuullut ensimmäistäkään argumenttia, jolla lähdettäisiin arvottamaan sukupuoleen liittyvää, suorastaan häpeällistä eriarvoistamista.

Ammattiyhdistysliikkeet toimivat palkkauksen ja työolosuhteiden valvojina, mutta on todella outoa, että vuodesta toiseen tietoisuudessa ollut naisten ja miesten palkkojen eriarvoisuus on peitetty 'villaisella', niin kuin on tapana sanoa vaikeista asioista.

Nykyisessä ajassamme, vahvoja tiennäyttäjiä ei ole. Miina Sillanpään kaltaisia, toimijuuteen kykeneviä, naisten aseman puolustajia tarvitaan. Olisinkin odottanut, että ministeri Jutta Urpilainen siihen pystyisi. Jostain kumman syystä, hän, ministeriytensä aikana on enemminkin keskittynyt puolustamaan ns. hyvinvointiyhteiskuntaa, jota ei enää ole ollut aikoihin. On täysin järjetöntä huutaa vasemmalle kun ääni kantautuu oikealle.

Palkkatasa-arvo on merkittävä ja siten naisten ääniä keräävä laari.

Kokoomuksen puheenjohtajakisan arvokkain ehdokas on Paula Risikko. Hänen sitkeytensä on merkittävä, vaikka jääräpäisyydestä syytettäisiinkin.  Iloitsin hänen kannanotostaan delfiineistä, jotka nostavat pinnalle heikoimpiaan.

Yhteiskuntamme on muutoksessa, mutta silti on elettävä tätä aikaa. Aikaa, joka luo geopoliittista epävarmuutta, mutta myös iloa siitä, että ymmärrystä historiaan löytyy.

Sisäpoliittinen ilmapiirimme on kuitenkin alakuloinen. Edes eurovaalit eivät jaksa innostaa.

Vaikka uutisoinnit paperiteollisuuden investoinneista voisivat tuoda toivoa, tuntuu, että, jossain uinailee apatia, johon meillä ei ole oikeasti mahdollisuutta.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu