Taikapeili Kokoomuksen puheenjohtajakisaan

Suomalainen voi huokaista helpotuksesta. Jokainen kokoomuksen pääministeriyttä tavoitteleva ehdokas, on hyvä ehdokas. Seuraaviin eduskuntavaaleihin on enää vuoden verran. Yksikään valituista ei takuulla ehdi luoda nahkojaan, ennenkuin uudet tuulet puhaltavat.

Uusilla tuulilla tarkoitan sitä, että kansa aktivoituu takuuvarmasti kevään 2015 eduskuntavaaleihin erilaisella intensiteetillä, kuin nyt käydyissä eurovaaleissa.

Alle viidenkymmenen äänestysprosentti on paras todistus siitä, että äänestämättä jättäneet prostestoivat ymmärtämättömyyttään. Vaikka Arhinmäki yritti viestittää – jokainen äänestämättä jätetty ääni, on oikeiston voitto – jostain syystä, viestiä ei kuultu.

On mahdollista, että ihmisillä menee vielä siinä määrin hyvin, että äänestäminen ei kiinnosta tai, siinä määrin huonosti, että kokemukseen perustunut äänestäminen ei ole tuonut toivottavaa muutosta.

Siis massiivinen turhautuminen.

Turhautuminen onkin pelottava ilmiö. NSR – (nyt saa riittää) kansalaisaktiivinen ryhmä on ilmeisimmin juuri heitä, jotka ovat kyllästyneet  demokratian murenemisen tuomaan päätöksenteon ehdottomuuteen.

Ylen järjestämässä Kokoomuksen puoluejohtaja -debatissa havaitsin Alexander Stubin itsevarmuuden nousseen potenssiin kakssataa, ilmeisimmin eu-edustajaksi loistavan äänisaaliin saaneena. Hyvä niin. Kun lähes kaikki valtakunnan oikeistolaista ja  varmasti muistakin puolueista olevaa äänestäjää raapustivat numeronsa hänelle henkilönä, on selvää, että miehen avuja halutaan edelleen EU:ssa, mutta toisaalta samaan aikaan myös Suomessa.

Eli, vaaleissa käytiinkin lopulta pääministerivaali – vai olenko ymmärtänyt väärin.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu