Sosiaalimenoista miljardit pois

Uusin sosiaali- ja terveysministerimme, Laura Räty, puhkui mökkipaikkakunnaltaan Ristiinasta, ennennäkemätöntä uhoa/tuhoa suomalaiseen sosiaalimenojen pohjattomuuteen.

Miljardisäästöillä hän aikoo saada saman tuloksen kuin nyt on. Leikkauksia on tulossa, hyvät etujen nauttijat. Leikkauksia on tulossa. Sosiaaliturvan varassa eläville surua puseroon;  asumistuet, opintotuet, vanhempainlisät, kodinhoitotuet, etc. Leikkauksia tulee.

Samaan aikaan valtiovarainministeri Antti Rinne on muuttamassa lapsiperheille suunniteltujen, lapsilisiin kohdistuneiden leikkausten painopisteitä ja eläkeläisille korjausta indeksivajeisiin.  Miljardeista täälläkin puhutaan.

Poliittinen riemuriihi jatkanee maaliskuun 2015 loppuun valtion ns. olemattomien rahojen turvin.

Eli, onko kansamme jätetty tietotyhjiöön? Missä on rahaa ja missä ei ole? Valtiovelalla pelottelu näyttää olevan vallalla aina, kun sosiaalimenot näyttäytyvät mörköinä.

Veroina kansalta  kerättävät rahamäärät ovat valtavia – rahaa kilisee valtion kassaan sellaisia summia, joiden jakamiseen tarvittaisiin tietotaitoa, ymmärrystä ja älyä. Budjettiriihet ovat jostain sieltä – varstoilla riihenpuinnista.

Nyt rahojen käytöstä päättää kulloinkin vallassa oleva hallitus ja eduskunta. Tuon kokonaisuuden tulisi olla huippuosaajien hallinnassa, mutta valitettavasti, tieto ja ymmärrys on useimmiten toisaalla.

Inhorealisti, ministeri Laura Räty, on päättänyt, että sosiaalimenot on mennyttä maailmaa.

Inhoidealisti, ministeri Antti Rinne uskoo edelleen, että suomalainen sosiaaliturva pystytään rahoittamaan.

Onko nyt kyse vain poliittisesta puuhastelusta, vaiko oikeasti kansaamme kohdistuvasta kurkunleikkausmentaalista?

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu