Nomadius – elämän toteuttamisen vaihtoehtoko?

Ikuisella häämatkaallaan oleva pariskunta hymyilee Hyvä Terveys -lehden (9/14) sivuilla!

Jutun teksti alkaa mukavasti tirisevän grillimakkaran paistamisesta, Kauniaisissa! Grillissä palavat koulutodistukset, työkalenterit, Kela- ja pankkikortit – huikean ONNEN TUNNE täyttää menneisyytensä.

Onnea heille, jotka jo kymmenen vuoden ajan ovat eläneet holhoavasta yhteiskunnastamme irtautuneina. Tosin heillä on tuloja kirjoistaan ja apurahoistaan.

Silti, niukkaan elämään sopeutuvina, he tunnistautuvat onnellisiksi. Ajatuksensa siitä, että 'mitä enemmän osaa asioita, sitä onnettomampi on', on filosofisesti ymmärrettynä totta.

Voisin minäkin – mutta en voi! Teen töitä ja lisään osaamistani, että saan velkani maksetuksi. Tunnollisen työntekijän ja maksajan armoton tulevaisuus.

Tavoitteeni on kuitenkin mökki, joka voisi olla turvapaikkani. Miksi?

Tarvitsen turvapaikan maailman pahuutta vastaan. Pääseekö sitä koskaan pakoon? Tuskin, kaikkialla pahuus elää – jopa omassa ajattelussani, peloissani.

Nomadiuslaisena olisin voinut elää jo silloin, kun pistäydyin vuonna 1989 Berliinin muurilla – juuri murtuneella. Silloin elin yritykselleni ja perheelleni. Niin kuin oli opetettu.

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu