Onko sisu suomalaisuuden kovin ydin?

Suo, kuokka ja Jussi! Sisulla pellonraivaukseen lähtenyt mies saattaa edelleenkin olla mielikuva kansastamme, jota nyt kurittaa rakennemuutoksen hillitön yt-buumi, näkymättömät työttömien joukot ja hiipuva ostovoima.

Ex-valtiovarainministeri Iiro Viinasen testamentista piirtyy myrkyllinen, punainen viiva, jota edustavat ammattiyhdistysliikkeet.

Kansantalous ei kanna enää korsia kekoon. Valtion kassavarantoja hoitavat ministerit toimivat tällä hetkellä puukko kurkulla. Eduskuntavaalien pelossa puolueet rämpivät voimattomina rämeissä, joissa entisajan Jussit tekivät töitä ja kasvattivat toivoa tulevaan.

Punainen viiva saattaa pelastaa. Onhan se lääketieteessä oire, joka paljastaa myrkytyksen.

Entisen valtiovarainministeri Iiro V:n lääke myrkytysoireisiin on ammattiyhdistysliikkeiden alasajo. Suomalainen keho pelastuisi, jos ay -liike saataisiin tehottomaksi kuin tuberkuloosi tai polio.

Ylen nuoret naistoimittajat ovat kauniita ja fiksuja. Heillä on hyvä kielellinen ilmaisutaito ja hymy, mutta tiukkuus puuttuu.

Historiassa ei ole vapauksia, on vain seuraamuksia.

Nykyisen taloudellisen sairastumisen taustalla on useita viruksia, kenties myös bakteereja, joiden hoitoon tarvitaan muutakin kuin antibiootteja.

Valtakehikossa, nuoret ja fiksut, mutta kokemattomat poliitikot, rukoilevat jatkumoa hyvin alkaneelle urakehitykselleen. Suomalaiset Jussi ja Elina, rukoilevat jatkumoa työlleen.

Eduskuntavaaleissa, huhtikuussa 2015, pienen maan mahdollisuudet puntaroidaan.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu