Sotakorvaukset Venäjälle – kohtuuton voimainponnistus?

En ole vieläkään ymmärtänyt, miksi Suomen valtiolle langetettiin sodan ns. häviämisen korvaussumma, jota ei ole voitu millään kriteereillä vertailla. Summa lienee vain lohkaistu samaan kategoriaan kuin muiden vastaavassa olevien maiden.

 Tunnistan Suomen  uhkakuvat tilanteesta, jossa oli suostuttava maksamaan tavaroina Neuvostoliitolle 300 miljoonan dollarin edestä kuuden vuoden maksuajalla heidän toivomiaan tuotteita, kuten laivoja, junia ym. metalliteollisuuden tuotteita. Kyse oli häviäjän paikasta. Maksa tai olet meidän. Miehitysuhan edessä sotavelat maksettiin ajallaan. Ainoana maana maailman poliittisessa viitekehyksessä Suomi lienee supermaksaja.

Aikaa on kulunut ja haavoja on nuoltu. Onko nöyryytys unohtunut? Ei ole. Siitä kertoo nykyisessä regressiivisessä taloustilanteessa käytävä keskustelu.

Valtakunnan suurin media, HS, iskee kiilaa Keskustan kannatusluvuille. Näyttää siltä, että mikä tahansa uutinen, jolla Keskustalaista toimintaa lähdetään nokkimaan, riittää. Viimeksi uutisointi Kepun ja Venäjän yhteissopimuksista – tiedä sitten mihin systeemeihin.

Menemättä enempää yksityiskohtiin, tunnistan, että pelot ajavat puolueita iskuihin toinen toistaan vastaan. Etsittäessä yhteiskuntasopimusta, Kokoomuksen ja EK:n tavoitteena on 50 – vuoden aikana rakennetun kansakuntamme tervehtymisen murtaminen. Tervehtymisen, jota myös hyvinvoinniksi voitaisiin kutsua.

On selvää, että heikoimmin pärjäävien tukeminen sosiaalisin siirroin edistää yhteiskuntarauhaa. Tällä hetkellä valtio velkaantuu lakisääteisten maksujen ylläpitämisessä. Verotulojen riittämättömyys on johtanut valtion yliv elkaantumiseen. Nyt onkin kysymys, kuinka paljon veroja tarvittaisiin, että valtion rahat riittäisivät sosiaalisten siirtojen hoitoon.

Toisaalta, verorahat, jotka mm. Ilpo Kokkilan SRV on 'laillisesti' suunnannut maahan, jossa veroja ei ole, olisivat merkittävästi vahvistaneet suomalaista jaksamista. Samaan aikaan SRV toimii myös Venäjällä, jossa veljeily kukoistaa.

Työllisyyden vahvistumisen kautta myös sosiaalisten rakenteiden ylläpito saattaisi toimia. Nyt, kaikki ne ihmisten selviytymisten kannalta merkittävät edistysaskeleet ovat vaarassa. Aivan, kuin Tanssii Tähtien Kanssa -formaatissa jokaisen kisan jälkeen todetaan, 'olette vaarassa pudota', sama mentaali on käynnissä yhteiskuntamme kilpailijoissa – hoitovapaalla olevat äidit, olette vaarassa pudota, ansiosidonnaiset kansalaiset , olette vaarassa pudota, jne.

Me, jotka maksoimme seitsemänkymmentäluvulta tähän päivään veroja ja työllistämismaksuja palkoistamme, joudumme kenties toteamaan, että olemme vaarassa pudota!

Poliittisen kauhonnan merkitykset ovat nyt raadollisimmillaan näkyvissä.  Sateenkaarihallituksen poliittinen paino on toiminut ongelmien siirron mahdollistajana.

THL:n tutkimuksen mukaan, joka oli tehty v. 2013, suomalaiset voivat hyvin.

Hämmennyn aina, kun mielikuva hyvinvoivasta suomalaisesta istahtaa Hakaniemen torikahvilan pallille. Useimmiten hän on mies, jonka kauluksessa on eilisen sylki, otsassa epäonnen poimut, takinhihassa pyyhitty suru, taskussa lapsen kuva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu