Heikompiosaiset – keitä he ovat?

Sattumoisin kuulen poliitikkojen haastatteluja, viimeksi Ylen Puheradion politiikka -osiossa Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasosta, joka vastaili toimittajan kyselyihin. Ensinnäkin vastaukset tulivat kuin nauhalta, monotonisina kommentointeina. Olisin toivonut toimittajan pysäyttävän ja pyytävän suoraa vastausta.

Poliittisen kerman huipulle nostetun  ja merkittävää päätösvaltaa edustavan kansalaisen, olisin toivonut olevan älyllisessä kontekstissaan selkeä ja suorapuheinen. Nyt hän puhui heikompiosaisten turvan säilyttämisestä, joka ei kerro mitään. Sanni Grahn-Laasosella oli päässään nauha, jota toisti monotonisesti.

Mihin ns. heikompiosaisten raja vedetään? Suomalainen köyhyys, onko heikompiosaisuutta vai todellista köyhyyttä? EU:n köyhyysraja tulona on 1190 euro/kk.

Vaikuttaa siltä, että Kokoomuksen ideologina on näennäispuhe heikompiosaisista, joka on ylimalkainen. Leikkaushuumassaan Sanni Grghan-Laasonen näytti olevan hyvintoimeentulevien puolestapuhujien rintama, jonka ylläpitäminen mielestään on merkittävin yhteiskunnallinen hyve.

Maahamme näyttää hänen mukaansa muodostuneen onnelliset pärjääjät ja kurjat häviäjät.

Onnelliset syyttävät häviäjiä piittaamattomasta velkaantumisesta, jota tautologiaa kunnalliset velkaneuvojat on valjastettu velallisille räyhäämään.

Häiriintynyt yhteiskunta on aina häviäjä.

Heikompiosaisia ei ole, on vain tietoisesti rakennetut mielikuvat, joilla menettelyt syrjäyttämiseen ovat keinotekoisia.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu