Valtion ylläpitämä Viikin eläinsairaala ja ulkomainen perintäyhtiö Lindorff!

Pieni Mandi koirani sairastui lauantaina nielaistuaan jotain sopimatonta. Soitin Espoon ainoaan päivystävään, Viikin eläinsairaalaan, jonne soitot maksavat 10 euroa/min. Puhelimeen vastasi harjoittelija, joka lähti kysymään neuvoa hankalaan tilanteeseeni. Sain neuvon, joka ei auttanut. Soitin uudelleen, jälleen 10 euroa/min. Tuokaa koiranne tänne.

Lähdin 30 kilometrin päässä kodistani olevalle Viikin pieneläinlääkäri -vastaanotolle (onneksi minulla on auto). Alkuselvittelyjen jälkeen sain kuulla, että edelläni on muutamia. Tunnit kuluivat. Ensitarkasteluun pääsimme mittaamattomien tuntien odottelun jälkeen. Töissä oli vain yksi (1) eläinlääkäri.

Olimme tulleet vastaanotolle klo 11.00. Tarkasteluun pääsimme klo 16.30. Röntegnkuvaukset klo 16.45. Kuvausten jälkeen alkoi taustapäivystäjän odotus. Taustapäivystäjänä toimi eläinlääkäri, jonka osaamiseen kuului tähystys.

Koirani, joka on juuri täyttämässä 8 -v. ei ollut vakuutettu. Onnekseen hän ei ollut aiemmin tarvinnut minkään valtakunnan hoitoja.

Tämä tarkoitti sitä, että viikonlopun hinnoittelu pääkaupunkiseudun ainoalla eläinlääkinnällisellä hoitopisteellä merkitsee lauanataisin 50 %: ja la klo 18.0 jälkeen 100 % maksuja.

Lopullinen hoitomentaali toteutui juuri klo 18.00 jälkeen, jolloin hoitomaksut nousivat 100:lla prosentilla. (Oliko tämä tietoista rahan keräystä yliopistolle)

Mandin hoito tähystyksineen maksoi 1100 euroa. Voitte vain kuvitella, että eläkeläisen käteisvaroista tuon kaltainen maksu ei ole mahdollinen. Jouduin päätymään kassalla ilmoitettuun erämaksuun, jonka valtion Viikin eläinsairaala on valinnut yhteistyökumppanikseen.

Valtion laitos, Viikin eläinsairaala käyttää erämaksuun Lindorff Oy:tä, joka maksaa pääosan tuloistaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Sen sijaan, yhtiö hyödyntää suomalaisten veronmaksajien rahat ja käyttäytyy häijysti maksuvelvollisiaan kohtaan.

Tilapäisessä taloustilanteessani kysyin alennettua osamaksua, johon sain vastauksena, että osamaksusummaa emme alenna – sen sijaan voitte maksaa erinä suurempaa summaa tai koko erän kerralla. Jos maksunne viivästyy, perimme teiltä 20-50 euron kulut.

On julmaa ja suorastaan hirviömäistä, että ihmisä rangaistaan tällä tavoin siitä, että eläin sairastuu Espoossa viikonloppuna.

On välttämätöntä, että valtion rahoilla ylläpidetty eläinsairaala lopettaa yhteistyön Lindorff Oy:n kanssa.

Eläinten sairauksien hoitoon on saatava valtakunnallinen asema, jossa eläimet hoidetaan tulotasosta riippumatta.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu