Pohdintojani strategisten maa-alueiden myynnistä venäläisille?

Suomalaiset ovat tunnetusti isänmaallista kansaa. Maa-alueidemme puolustamiseen on uhrattu ihmishenkiä. Jokaisessa suvussa  muistetaan nuorukaisia, miehiä ja naisia, joiden elämä päättyi liian varhain sotatantereilla.

Aikamme ihmisten muistiin on kirjoitettu pappi, joka saapui ovelle ilmoittamaan perheen isän, veljen, sisaren tai lapsen kuolemasta. Muistissamme on hengissä säilyneet miehet ja naiset, jotka eivät pystyneet puhumaan. Kärsivät ja vaikenivat.

Sotatilassa oleva maa ei puhu rahasta – sotatilassa oleva maa pyrkii kaikin tavoin turvaamaan rajat ja vapauden.

Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana itänaapurimme Venäjä on ostanut maatamme runsaasti. Turun saariston alueiden suomalaiset asukkaat ovat ilmaisseet huoltaan jo vuosia.

Merkittävän laivareitin (Turun saaristo) varrelta suomalaiset ovat rahanahneuksissaan myyneet venäläisille alueita, joiden merkitys Suomen turvallisuudelle on korkea. Onko kyse ollut siitä, että maa-alueita omistaneet ovat olleet taloudellisissa vaikeuksissa vai ovatko vain ottaneet rahat ja lähteneet muille maille?

Maansa myyneiden suomalaisten profiili  saattaisi olla mielenkiintoinen tutkimusalue. Yksikään suomalainen ei ole niin varakas, että maksaisi tuplahinnan – kuten venäläiset. Tai, ehkä jotkut – mutta eivät ole kiinnostuneita juuri niistä alueista, joista venäläiset rikkaat ovat.

Venäläisille tapahtuvasta maa-alueiden myynnistä noussutta huolta on kansanedustajien keskuudessa pidetty turhanpäiväisenä, vaikka jotkut kansanedustajat ovat yrittäneet saada Suomen eduskuntaa käsittämään, mistä on kysymys.

Edellisen hallituksen puolustusminiteri Carl Haglund otti asian lopulta vakavasti. Hänen rohkea ulostulonsa hämmensi, mutta myös valpasti kansanedustajat ja ministerit.

On kummallista, että presidenttinämme toiminut Tarja Halonen on sallinut venäläisille osto-oikeuden maastamme. Onko presidentti Vladimir Putin ymmärtänyt Tarjan kravatin oikomisesta sen, että tilaisuus on tullut.

Puolustusministerimme Jussi Niinistö on mies paikallaan.

Venäläisillä on rahaa, jonka hämäykseen ei pitäisi suostua.

Taipalsaaren 80 hehtaarin alueen kiinteistövälittäjä haluaa luonnollisesti huikean provision myynnistään. Hänen intresseissään ei ole isänmaamme pala palalta myyminen vaan oman kukkaron pulskistaminen.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu