Palkankorotus kuin kärpäsen paska ikkunassa!

Kultarannan kärsimysteltan puhujakorokkeelle asteli tänään määrätietoinen nainen, jonka puhe sytytti, herätti mielikuvia ja rohkaisi ihmisenä. Demoksen toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen puhui ilmaan vapautta, iloa ja mahdollisuuksia.

Häntä edeltäneet puhujat, pääministeri Sipilä ja Outoteqin tj Korhonen, latasivat ilmaan ahdistusta, pelkoa, synkkyyttä ja ennenkaikkea 'kipeyttä'. Kipeyttä, joka tautologisena on merkityksensä kadottanut. Silti, yhä käytetty myrkkynuoli. Toisaalta, puhujat vahvistivat suomalaisia yhteen hiileen puhaltamisesta, jonka viesti on toiminut; Vaikeuksissamme olemme aina vahvoja.

Vaikeudet eivät kuitenkaan valahtaneet yhteiseen kokemuslaariin. Ex-ulkoministeri, SDP:n kansanedustaja Tuomioja, palautti kuulijansa tasolle, jossa hän epäili kestävyysvajeen aitoutta. Kestävyysvaje onkin harhautusta.

Tässä kohdin, taviskansalaisen on parempi lähteä tutkimaan tilastoja. Mitä uskoo, kehen uskoo, missä on totuus!

Anne Brunila, professori ruotsinkielisestä yliopistomaailmasta,  jonka arvomaailma lienee läpioikeistolainen, lähti luonnollisesti arvostelemaan koulutusmäärärahojen leikkauksia. Vakavailmeinen nainen, jolle on tärkeää nykyisen oman toimialansa määrärahat.

Eniten minua kiinnostaa, miten kansakunnan yhteys nykytilanteessa löytyy. Työttömien arvoa ei kukaan ole lähtenyt pohtimaan. Puhutaan vain määristä, ei ihmisistä.

Jopa SAK:n  pj Lauri Lyly näyttää maansa myyneeltä. Nyt, kun TyKe saatiin hämmentävään yhteisymmärrykseen, on selvää, että 16 euron korotus kuukausipalkkoihin alle 3100 euroa tienaaville on kuin kärpäsen paska ikkunassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu