Miksi Suomen talous on kuralla?

Suomi on käynyt rankkoja vaiheita inhimillisesti ymmärtäen hyvinkin lyhyellä aikavälillä. Historian merkkipaaluna on tunnustettava sota Neuvostoliiton kanssa. Sodan seurauksena maamme menetti merkittävästi nuoria, työikäisiä miehiä, menetti maa-alueita ja menetti taloudellista elinkelpoisuutta sotakorvausten maksuina.

Samaan aikaan, kun kreikkalainen kansa sinnittelee talousvaikeuksissaan, suomalainen kansa kärsii samoista ongelmista. Hyvinvointiyhteiskunnan peruspalvelujen alasajoa vaativa uusi hallitusohjelma on laadittu EK:n (Elinkeinoelämän valtuuskunta) antamien madonlukujen ja valtiovarainministeriön laskelmien perustalta.

Suomi on noussut kansalaisten hyvinvointiin demokraattisella päätöksenteolla. Ihmisillä on ollut tilaa opiskella, ostaa asuntoja ja turvata lastensa tulevaisuus.

Suomi on pieni mutta toimiva maa, joka itäpelon takia liittyi euroon. Muistan edesmenneen kenraali Adolf Ehnroothin ärrävikaisena todenneen, että margga kuin margga, se on aivan sama.  Hänen hätänsä venäläisten ylivallasta oli tuolloin ymmärrettävää.

Yritysten kilpailukyvyn menetystä ei  euroon liittymisen myötä voida korjata delvalvaatiolla. Suomalaisen yhteiskunnan keinot selviytyä velkaantumisesta hoidetaan nyt kansan kurjuuttamisen kautta.

On selvää, että lait, jotka mahdollistavat valtion tai kuntien maksamia tukia, voidaan muuttaa. Kulujen katkaisuun tarvitaan toimeentuloheikennyksiä.

Tunnetusti, Suomi on kallis maa. Suomi on kallis asua, ostaa ruokaa tasa-verolla ja maksaa YLE-veroa, vaikka ei tarvitsisi palveluaan.

Suomalainen byrokratia estää myös kaupungeissa asuvien, työttömien nuorten ja nuorten aikuisten siirtymisen tilaviljelijöiksi. Valtio ja kunnat voisivat tarjota työttömille mahdollisuuden ryhtyä viljelemään maita, joita maassamme kyllä riittää.

Kyse ei ole kuitenkaan Suo, Kuokka ja Jussi -ajattelusta, vaan suuremmasta. Kyse on maamme nuorten ja nuorten aikuisten innostamisesta maan kasvuun.

Suomen talous on kuralla, sillä toimettomuudesta maksetaan.

Suomen talous ei ole kuralla siksi, että eläkeläiset veisivät veroamaksavien rahoja.

Jokainen työssäkäynyt on maksanut eläkkeitään. Tietyn iän ohittaneina (50 v.) myös melkoisen suurilla rangaistusprosenteilla.

Eläkeyhtiöt ovat keränneet valtavat summat, joiden kiinteistösijoitusten/ylellisten lomakeskusten maksuista hyötyvät  parhaiten toimitsijat, joiden taloudellinen röyhtäilymahdollsuus mahdollistuu työntekijöiden palkoista suoraan perittävien eläkemaksujen kautta. 

Vaikka yleinen informaatio näyttää saaneen vallan, nuoret ihmiset, te ette maksa eläkeläisen tukia – sen itse työnsä tehneet ovat maksunsa keränneet.

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu