Netti on huijareiden luvattu valtakunta

Niin ihmeelliseltä kuin tuntuukin, fiksut kansalaiset kompastuvat netissä pettäjiin. Pidän itseäni suhteellisen jalat maassa olevana kansalaisena, mutta joskus järkevyys pettää ja netissä ollut mainos saa toimimaan.

Pari vuotta sitten huomasin FB:n sivuilla Autonarvio -testin, jonka arvelin olevan viaton. Toisin kävi. Painettuani Lähetä -painiketta, minut vastuutettiin melkoisiin maksusummiin. Peruutusvaihtoehtoa ei ollut.

Olin välittömästi yhteydessä Kuluttajasuojavirastoon, josta sain palautetta, että kyseessä on ilmeisimmin yritys, jolla ei ole kotipaikkaa eikä osoitetta. Osoite, joka annettiin Yhdysvaltoihin, oli tuntematon. Valitukset hoituivat muka vain s-postiosoitteen välityksellä.

Yritys lähetti laskuja ja uhkauskirjeitä. En tietenkään maksanut laskuja. Laskuja tuli virolaisesta osoitteesta puolen vuoden ajan.

Lopulta otin yhteyttä EU:n viranomaisiin, joiden avulla selvitin yrityksen oikeellisuutta.

Yritys mainosti jatkuvasti Suomessa, mm. US:n sivuilla. Ilmoitinkin Uuden Suomen toimitukselle pariin otteeseen, että kyse on huijauksesta. Lopulta mainos poistettiin.

Olin melkoisessa paineessa, mutta rauhoitin mieltäni sillä, että mainoksen toiminta ei täyttänyt viranomaismääräyksiä.

Kyse oli vain yhden painalluksen seurausta nettisivuilla. Melkoinen selvittelyprosessi ja oikeuksiensa selvittely. Onneksi en mennyt siihen halpaan, että olisin maksanut perusteettomia laskuja tai perintälaskuja. Monet olivat peloissaan maksaneet.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu