Suomen eläkeläisten kukkaronryöstäjät

Iloinen mummeli tai pappa on historiaa. Joitakin vuosia hyvän vanhuuden päiville kantautuI arvostusta ja toiminnallisuutta ylläpitävää tukea. Nyt, EU:n madonlukujen ja Sipilän hallitusohjelman myötä ilolle ei jää tilaa. Selviytyminen jokapäiväisistä toiminnoista jää ainoaksi ilonaiheeksi. Selviytymistä voi olla puhtaat vaipat tai aamu- ja iltapesujen vaihtelut. Henkisen puolen toiminnot eivät enää mahdu budjettiin.

Eriytyneessä yhteiskunnassa ikäihmisille ei ole tilaa. Onnellinen on hän, joka on säilyttänyt fyysisen ja mentaalisen terveytensä, ja voi vielä toimia itsenäisesti maillaan tai kerrostalossaan.

Ikäihmisten surkistaminen omiin luukkuihinsa, on tulevaisuusvisointia. Vanha ihminen on älyllisesti tietoinen ja ymmärtävä. Hänen kognitiiviset kykynsä saattavat olla rajoittuneempia, mutta hänen henkinen tasonsa kestää.

Suomessa elää ja voi henkiseti hyvin satoja tuhansia eläkkeellä olevia kansalaisia, joiden toimeentulon peruste on työvuosiensa aikana kertynyt eläke, jota he ovat työvuosiensa kerättyinä eläkeyhtiöilleen maksaneet .

Suomessa elää ja sinnittelee nyt kymmeniä tuhansia pieneläkeläisiä, joiden noin 1000 euron eläke ei verojen jälkeen riitä kuukaudesta selviytymiseen. Vuokrat vievät tuosta summasta n. 70 %. On kysyttävä, mihin erotus riittää. Monille lääkkeiden hankinta vie jo leijonanosan.

Sipilän hallitusohjelmaan kaavailtu eläkeläisten asumistuen leikkaus on raskas isku köyhien palleaan. Arvolataukseltaan häpeällinen köyhimpään kansanosaan isketty kiila, ei auta Suomea nousuun. Sen sijaan, juuri tuo ajattelematon kela-vähennys nostaa menoja sairastumisina, entistä suurempina terveyskuluina ja toimeentulotukien lisääntymsinä.

Suomalainen yhteiskunta tarvitsee hyvinvoivat isovanhemmat, joiden lapset ja lastenlapset ovat seuraavien ikäpolvien kannattelijat.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu