Vahvuus ja armo – ulkoisten uhkien kansallinen yhdistäjä

Vaikeina aikoina kansallinen yhtenäisyys yleensä vahvistuu. Tästä yhteisöllisessä muistissamme on sodanjälkeinen Suomi, jolloin yhteen hiileen puhaltaminen oli ainoa tapa päästä jaloilleen.

Olemme nyt seuranneet kreikkalaisen kansan tuntoja median välittäminä. Ihmiset, joiden elämästä selviytymisessä merkittävämmäksi ovat nousseet rajoitteet, joita eurooppalainen yhteisö on armottomasti sanellut, ovat suurimmassa vaarassa. Suomessa olemme tiedotusvälineiden varassa, mitä ja miten meille raportoidaan yhden eu -maan kansallista hätää.

On pelottavaa, että Saksan arvomaailma näyttää olevan hallitsevin. Pankkien pelastuoperaatioiden merkitys on ollut ensisijaista. Ihminen, kuin juutalaiset aikoinaan, on uhka. Ihmisen pelastaminen on toisarvoista, vain raha merkitsee.

SPR (Suomen Punainen Risti) ei ole saanut avunpyyntöä Kreikasta. On kuitenkin selvää, että maassa on sekä lääke- että elintarvikepula. Maanantaina pankit avataan. Kontit, jotka ovat odottaneet satamassa, puretaan.

Lääkkeet, jotka on tarkoitettu kroonisten sairauksien hoitoon, ovat mitä ilmeisimmin loppuneet. Toisaalta kreikkalaiset apteekkarit, joilla vielä on varastoissaan lääkkeitä, antavat lääkkeitä vastakirjalla maksukyvyttömille.

Ihmisten arvo rahataloudessa on toisarvoista. Rahan valtaan ihmisten elinvoima ja terveys hukataan helposti.

Onneksi, yhteisöllisyys on palannut. Kansallinen yhtenäisyys, heikoimpien auttaminen, on kreikkalaisuudessa yhtä kuin aikoinaaan suomalaisuudessa, armo ja vahvuus.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu