Suomalainen kulttuuri on alati uudistuva voimavara

Heja Finland – finsk desing har en lyskraft som slår igenom i hela världen just nu! Tällä otsikoinnilla ruotsalainen Sköna hem -lehti kirjoittaa numerossaan 10/2014.

Kirjoituksessa tuodaan suomalaista osaamista tyylikkäästi esille.

On häpeällistä, että maassamme vahvistetaan nyt päivästä toiseen 'kipeyttä', kun samaan aikaan  luovat varamme piilottuvat ahdingon alttarille.

Onneksi kansamme on vahva ja voimavaramme on yhteisyydessä. Tuota yhteisyyttä on hyvä varjella.

Valtion kassan tyhjentyminen tulonsiirtojen takia ei voi olla ainoa syy 'kipeyden' lietsontaan. Olemme aina puhaltaneet yhteen hiileen. Kun talouden rattaissa kivet lyövät tulta, me olemme yhtä.

Samaan aikaan, kun Venäjän kauppa, pakotteiden takia, on heikentänyt kauppatasettamme, olemme edelleen hyvinvoiva ja toimiva kansakunta. Tai päällisin puolin siltä nyt näyttää.

Saattelin tänään tuttavaani Myllypuron ostarille. Jonkin aikaa kahvilassa istuen seurasin uuden Mylläri -ostoskeskuksen liikehdintää.

Lähes joka toinen kansalainen näytti muualta tulleelta. Suomalainen mies maansa myyneeltä, ulkomaalainen mies suomalaisen naisen kera kulkevana. Sääliksi kävi harmaantuvaa, yksin kulkevaa miestä, jonka paidassa luki Finland. S-marketin kassissaan hänellä näytti olevan iltapäivälehti ja leipää.

Seuraavaksi ajelin Kauniaisten ostarille, jossa sijaitsevasta kukkakaupasta ajattelin hankkia yrtti-istutuksen, jonka olin nähnyt aiemmin. Kaupan seinustalla on penkki, joka oli kerännyt alueen juomakuklttuurin.  Juttu näytti luistavan, onneksi nyt ei ollut koiria. Useimmiten porukalla on pari upeaa, massiivista koiraa, joiden rotua en tiedä – muistuttavat kuitenkin Karjalan karhukoiraa. Koirat näyttävät hyvinvoivilta.

En tiedä, ovatko miehet perheensä menettäneitä, alkoholilla ahdistustaan tyynnyttäviä, en ole kysynyt. Suomalaisia ovat joka tapauksessa ja näyttävät lahjakkailta.

Suomen valtion talous on kummallinen. Samaan aikaan, kun valtion kuluja yritetään hillitä, toisaalla kulut lisääntyvät hurjaa vauhtia. Hienoa, että maahanmuuttajanuorille maksetaan autokoulu ja hankitaan auto. Suomalaiset nuoret ovat tiedon kuitanneet. Ovat katkeria. Ymmärrettävästi.

Seitsemäntoistavuotiaat suomiäidin pojat, joita haastattelin, olivat pettyneitä. He eivät ole saamassa yksinhuoltajaäideiltään edes ajokorttirahoja saati autoa.

Eräs valtion kassaa tyhjentävien joukko hallituksen mielestä on mahdollisesti pieneläkeläiset, jotka nyt saavat eläkeläisten asumistukea. He lienevätkin ainakin Perussuomalaisen ministeri Soinin mielestä  pahin ryhmä, jonka asumistukea on pikimmiten leikattava. Näinhän hallitusneuvottelujen lopputelmasta voi päätellä.

Samaan aikaan pieneläkeläiset ovat suurin leivänjonottajien ryhmä. Vai, oliko siellä myös eliitin puolesta puhuva ministeri Stubb, jonka omantunnon vakavin viestijä saattaisi olla sukunsa vanha ja vähävarainen mummeli, jonka hän tietoisesti unohti.

Suomalainen tietotaito on arvokasta ja myyntikelpoista.

Tällä hetkellä elämme 'kipeiden' leikkausten ja turhautumisen aikaa.

On korkea aika nostaa suomalaisuus kunniaan – alistamisen ajan on parasta loppua!

Heja Finland!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu