Miksi eläkeläisten asumistuki on muutettava yleiseen?
Suomalaisessa todellisuudessa ahdistuneisuus ei ole koskaan ollut näin massiivista kuin se nyt on. Kyse ei ole vain valtion budjettiraamien määritelmät siitä, mitä tuleman pitää, kyse on paljon suuremmasta.
Kyse on pelosta, poliittisten johtajien keinottomuudesta ja leikkausten kummallisuudesta.
Vasemmisto penää koulutusmäärärahojen palauttamista, oikeisto puolestaan haluaa työn massiiviseen vahvistumiseen.
Tulevana vuonna valtion tuloiksi lasketut eivät riitä kuluihin. On siis otettava lainaa. Lainan ottamisella syyllistetään helposti ne kansanryhmät, joille valtio maksaa tukia.
Suhdannelaskelmat ovat pettäneet tulojen osalta. Kulut pysyvät tai mieluummin kasvavat.
Työnsä menettäneet ovat joutuneet työttömyyskorvausten piiriin. Työttömyyskorvauksilla ei hoideta asuntolainojen lyhennyksiä – toimeentulo niukentuu ja myrkylliset ajatukset yhteiskunnan vastuullisia kohtaan vahvistuvat.
Useimmiten lastensa hädänalaisessa tilanteessa, eläkkeellä olevat vanhemmat ovat tarjonneet olkapäätään. Nyt, hallituksen kummallisessa säästöohjelmassa, pieneläkeläisten asumistuki muutetaan yleiseen.
Onhan se säästöä sekin, mutta lopulta moninkertaistaa valtion kulut. Vanhukset, jotka ovat selviytyneet omillaan, joutuvat nyt kunnallisen sosiaalitoimen autettaviin.
Hinta on moninkertainen säästöihin verraten.
Nyt olisikin aiheellista selvittää, miksi eläkeläisten asumistuen poistaminen otettiin hallitusohjelmaan.
Minkä hallituspuolueen intresseissä on ollut leikata tuon pienimmän kansalaisryhmämän toimeentulon edellytyksiä.?
Monet eläkeläiset joutuvat muuttamaan pienempään asuntoon.
Eikö valtiolla muutoin ole muita tuloja kuin Stubbin esittelyssä mainitsemat verot ja veroluonteiset maksut?
Ilmoita asiaton viesti
Valtiolla on menoeriä, joihin puuttuminen näyttää hankalalta. Pelkästään puoluetuet vievät valtion tuloista miljardeja. Myös leskeneläkkeet, joilla sodan jälkeen leskeksi jääneiden toimeentuloa turvattiin, mutta käytäntö on jostain syystä jäänyt elämään. Varakkaat lesket eivät mahtavasta valtiontuesta ole valmiita luopumaan.
Miksi tuohon 1,6 miljoonan leskeneläkkeiden tarpeettomaan vuosittaiseen kuluerään ei haluta puuttua?
Suomessa miespuolisot hylkäävät perheitään. Jättävät puille paljaille. Siitä huolimatta, valtio ei ole velvollinen korvaamaan ns. hylätyn eläkettä. Eroamaan pakotetuille puolisoille ei makseta elävän lesken eläkettä.
Leskeneläkkeet on aikansa elänyt valtion rahoittama ylellisyys, jota nykyisin nostavat varakkaiden miesten lesket.
Korjatkaa, jos olen väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Korjataan, puoluetuet eivät ole miljardeja, ne ovat kymmeniä miljoonia: http://yle.fi/uutiset/puoluetukia_jaetaan_tana_vuo…
Tuossakin on toki liikaa, puolittaa soisi ja ottaa käyttöön http://reilumpi.puoluetuki.fi/
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, Amos Ahola! Puoluetuet ovat mielestäni aikansa eläneitä valtion tukirahoja, jotka on hyvä selvittää, miksi niitä on muka maksettava.
Olen ymmärtänyt mm. Perussuomalaisten pj:n Soinin toimenpiteistä ja puheista, että puoluetuet ovat tärkein puolueensa kannatuksen ylläpitäminen. Ei lainkaan se, mistä puolue on vastuussa äänestäjilleen.
Ilmoita asiaton viesti
Margaretha B., pienempiin asuntoihin muuttaminen ei ole oikeasti mikään mahdollisuus. Niitä nyt ei vain ole, edullisia pienasuntoja.
Sadan euron vaje eläkeläisen kukkarossa, on yhtä kuin kitukuolema.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on ystävä jolle muutos tarkoittaisi parinsadan euron vähennystä. Hän pelkää joutuvansa muuttamaan asumisoikeuskaksiostaan yksiöön. Vaihtoehtoisesti jostain muuttotappiokunnasta voi saada halvalla asunnon.
Ilmoita asiaton viesti
Margaretha,B., muuttaminen ikäihmiselle on raskasta. Raskasta se on kenelle tahansa, mutta erityisen rankaksi pakkomuuton tekee se, että on jo ehtinyt kiintyä ja asettua elinympäristöönsä.
Sadan – kahdensadan euron lisäys asumiskuluihin on ikäihmisille järkytys. Samaan aikaan myös lääkekulut nousevat, kuten myös lääkärikäyntimaksut.
Eläkeläisiltä vietävä asumistuki on hallituksen harkitsemattomin toimenpide.
On mahdollista, että kaikkiin valtion maksuvirtoihin haluttiin saada stoppi, mutta tuo pieneläkeläisille suunnattu kurjistus on häpeällisin isku ihmisille, joiden keinot elämässään selviytymiseen ovat muutoinkin rajalliset.
Ilmoita asiaton viesti
Saas nähdä toteuttavatko todella näin suuren muutoksen. Tuntuu aika naurettavalta sitten hehkuttaa parinkympin korotusta takuueläkkeseen kun toisilta pieneläkeläisiltä viedään kymmenkertainen määrä.
Ilmoita asiaton viesti
Ajatus on oikeasti kamala. Tuskin tuosta suurta säästöä löytyy, koska osa eläkeläisistä joutuu siirtymään toimeentulotuen piiriin.
Me nuoremmat polvet olemme oppineet pitämään toimeentulotukea osana meille kuuluvia sosiaalietuja. Vanhukset kokevat saman tuen hävettävänä köyhäinapuna.
Miksi ihmeessä me nöyryytämme vanhuksiamme, jotka ovat rakentaneet meille tämän upean ja hyvän yhteiskuntamme?
Ilmoita asiaton viesti
Sossu voi sanoa, että muuta halvempaan asuntoon.
Miten sinä muka olet myötäsyyllinen vanhusten nöyryttämiseen?
Ilmoita asiaton viesti
Olen myötäsyyllinen jos hyväksyn nämä hallituksen toimet. Moni vanhus on asunut kymmeniä vuosia asunnossaan. Tahtoisitko itse lähteä omasta kodistasi?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä varten hyväksyisit? Minä en äänestänyt mitään nykyistä hallituspuoluetta.
Ilmoita asiaton viesti
En minäkään, mutta demokratiassa minä en voi potkia ketään päättäjän pallilta pois, joten pakko tässä on jotenkin asia niellä.
Ilmoita asiaton viesti
Pakko on vaan tinkiä jostain kuten ennenkin eläkeläisenä on joutunut.
Mutta ne on kyllä muut, eikä me, jotka köyhiä kyykyttävät.
Ilmoita asiaton viesti
Säästö budjettitasolla on minimaalinen. Kyse on ennemminkin nöyryytyksestä, häpeällisestä vanhojen ikäluokkien alasajosta.
Ilmoita asiaton viesti
Voitaisiinko hallituksen toimet ymmärtää niin, että – ’Tapa vanhus päivässä – valtio säästää parempiin tarkoituksiin – kuten itsenäisyyspäivän juhliin’!
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on pitkään puhuttu suurten ikäluokkien haitasta, joka ei tarkoita vain poistuvia työntekijöitä, mutta myös lisääntyviä kansallisia kustannuksia.
Tuota samaista uhkakuvaa on viljelty viimeiset 20 -vuotta. Muistan, kun olin Finlandia -talossa, eräässä seminaarissa, jossa käyriä kuvailtiin ikääntyvien uhkasta.
Suuret ikäluokat eivät ole uhka nyt, eivätkä tulevina vuosinakaan. Sodan jälkeen elämänsä aloittaneet lapset joutuivat kokemaan vanhempiensa traumat, selviytymään niistä – monet alkoholisoituneina – mutta vahvoina yhteiskunnan rakentajina.
On suorastaan julmaa, että suuria ikäluokkia syyllistetään nyt, kun yhteiskunnan rakennestruktuuri on järkkynyt.
Ilmoita asiaton viesti