Polarisoituvan yhteiskunnan vaarat!

Suomalainen mentaali on opetettu/oppinut tunnistamaan yhteiskunnan hyvät. On toimiva terveydenhuolto, äitiys- ja hoitovapaat, isyysvapaat, sairausajan palkallisuus, lastenneuvola-, lastenpäivähoito-, maksuton yliopisto jne. Toimeentulotuki on myös hyvin opittu elämisen mahdollistaminen.

Kansallista hyvää on opittu elämään ja siihen myös turvautumaan. Myös EU:n turvaverkostojen apua on osattu hakea. Tosin tavallinen kansalainen ei juurio tuista ole hyötynyt, paitsija maksajana. Hyötyjinä ovat olleet eneemminkin suurtilalliset, kuten Björn Wahlroos ja Antti Herlin, joiden maatalouden tukeminen näyttää olleen merkittävintä rahantuloa Euroopan Unioniin liittymisen hyödyistä.

Yht'äkkiä kaikki on toisin.

Valtakunnan vauraat pitävät kiinni siitä, että 10 % tulonsaajista maksaa 70 %  veroista. Kuulostaa kovin rankalta, mutta tämän kuulin tänä aamuna Ylen Jälkiviisaissa edustavan, toimittaja Reetta Karvalan äänellä todettuna.

Työmuurahaiset, jotka eivät ehdi elää kotia, lapsia, ulkomaanmatkoja, merkkivaatehankintoja, ovatkin sitten veronmaksajien alakastia.

Pienipalkkainen duunari maksaa veroja, kuin myös työtön tai eläkeläinen. Kaikki maksavat. Veroja kerätään kaikilta kynnelle kykeneviltä, mutta  kaikilla ei ole niitä paremmin toimeentulevien verovähennysoikeuksia.

Yksin eläneenä, pienipalkkaisena duunarina, olen ainoastaan velkaantunut työssäoloaikanani.  Verottaja on muistanut minua jokaisena menneenä vuonna lisäveroilla, vaikka olin nostanut veroprosenttini  huomattavasti korkeammaksi kuin pääomatuloja ansaitsevat.

Työssä ollessa on pidettävä huolta monista asioista, joista muutoin ei tarvitse. Työssäkäynti on kallis effortti, mutta pakollinen tiettyyn ikään saakka.

Tällä hetkellä suomalainen yhteiskunta on enemmän kuin kuilun reunalla. Päällisin puolin kaikki näyttäisi toimivan, mutta kansalaisten huonovointisuus ei näy vielä kaduilla. Toisaalta kylläkin näkyy nuorten hermostumisena ja luovuttamisena.

Ystävättäreni tytär, hyvin kouluttautunut ja kielitaitoinen, haki työtä Suomessa pari vuotta, tuloksetta. Hän lähti Espanjaan, jossa työllistyi ja tuntee kohtelunsa olleen kaikin puolin suomalaisen TE-toimiston kohtelun yläpuolella 

Polarisaatio vahvistaa ääriliikkeitä ja tuhoaa kansamme hyvää nuorta ja arvokasta voimavaraa. Polarisaatio tuhoaa myös kansallista arvokkuutta, jonka saavutimme sodan jälkeen.

Hallituksemme on arvoitusten tiellä! Painopiste muutoksiin näyttäisi olevan heikennyksissä, jotka eivät kohdistu varakkaisiin. Harmaan talouden tutkinnan alasajo on hyvä esimerkki siitä, että Keskustan Sipilän toimet puhuvat puolestaan.

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu