Teuraseläinten kärsimys – stressilihaa vaurauden lautasille!

En pystynyt katsomaan maanantaina esitettyä MOT:n ohjelmaa teuraseläinten kaltoinkohtelusta ennen kuolemaansa. Tietoisuuteni on kuitenkin vahvistanut näkemiseni vajeen.

Tunteva, ymmärtävä ja lihaksi tuomittu eläin, on ihmislajin uhri. Ruuaksi kasvatettu eläin pelkää, vaistoaa ja yrittää paeta tilanteessa, jossa teurasauto ilmestyy maatilan pihalle.

Tämän muistan hyvin kotitilallani tapahtuneesta. Muistan lehmien itkun ja huudon, karkuun juoksemisen ja jarrutukset.

Väkisin teurasautoon vietäviä eläimiä hakataan, huudetaan, kiroillaan ja pakataan ahtaisiin kontteihin. Kuljetetaan pitkiä matkoja alimitetuissa tiloissa kuin viestinä, että ettehän te mitään tarvitse, kuolette kuitenkin.

Stressilihaa myydään kauppaketjuille ja ravintoloihin. Kansa ostaa lihaa kaupan hyllyiltä vacumpaketeissa, joissa ei tietenkään kerrota lihassaan eläneen kärsimyksestä.

Ravintoloissa sen sijaan, ruokailija kysyy, miksi tämä pihvi oli sitkeää. No answer!

Onneksi nyt tutkijoiden prinsiipeistä saadun tiedon perusteella, ihmisten syöpäsairauksien syihin on löydetty punainen liha eri muodoissaan – myös makkaroissa ja jalostetuissa leikkeletuotteissa.

Nykyhallituksen ehdottomuuksien taustalta ei voi olla tunnistamatta räikeää eläinoikeuksien vähättelyä. Valtakunnan säästöpakotteet eivät voi olla selittäjinä eläinoikeuksien tietoiseen rikkomiseen.

Eläinsuojeluasiamiehen tehtävä lakkautetaan tämän vuoden loppuun.  Kiitos kärsimykselle!

Kaltoinkohdeltujen eläinten valvonta jää kuntien eläinlääkäreiden vastuulle, jos heillekään. Tuskin ehtivät.

Turkiseläinkasvatuksen sääntelyn valvontaa heikennetään entisestään.

Euroopan Unioniin kuuluvana valtiona, Suomi tuskin kuitenkaan välttyy eläinten kaltoinkohteluun liittyvältä sanktiolta. Nyt, eläinsuojelullisissa asioissa, Sipilän hallitus on lähtenyt liukkaalle jäälle.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu