Mahdollisuuksien hallituskriisi!

Ihmetellen olen seurannut SOTE -neuvottelijoiden päätöksentekokykyä valvottujen kahden päivän ja yhden yön  vaikuttavuudessa. Valvominen vastannee jonkinasteista humalatilaa, jolloin tietoisuuden virtaan valuu merkillistä uhmaa. Oikeassaolemisen ehdottomuutta.

En usko, että kahvi on ainoa piriste, jolla valvetilaa ylläpidetään.

Kansalaiset ovat hämillään. He eivät tiedä, miten SoTe voisi olla elämän ja kuoleman kysymys. He tietävät vain, että terveyskeskuksista saa apua, kun on hätä. Tosin, julkinen terveydenhuolto on kärsinyt lääkärikadosta ja palvelujen hankaloitumisesta sen myötä.

Työterveyshuolto on yksityisen terveydenhuollon hanskassa. Niin kauan, kun yritykset, valtio ja kirkko, ostavat yksityisalojen palveluja, Kela korvaa verorahoistamme kulut.

Onko tässä syy muutostarpeeseen?

Hallituskriisin siemenet liennee kylvetyt jo hallitusneuvotteluissa, mutta silti valtiovarainministerin tehtävää hoitava Stubb, yhä vakuuttelee, että luottamus hallituksen sisällä on vahva. Tosin pääministeri Sipiläkin eilen tv-haastattelussa myönsi, että kokoomusjohtajan kanssa välit on veljelliset.

Kansalaisten on hyvä olla valveilla useastakin syystä. Yksittäisenä kansalaisena en tiedä, miten sote -vallanjako vaikuttaisi elämääni. 

Kriisi on aina mahdollisuus. Nyt, suomalainen hallituskriisi, olisi mahdollisuus ainakin eläkeläisille, joiden  nykyhallituksen luotsaamat elinolojen heikennykset uhkaavat viedä heiltä sekä arvokkuuden että hengen.

Mahdollisesti myös kaikille niille 'leikkauspotilaille', joille ei vielä ehditty antaa operaatioaikaa.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu