Turvapaikan saaneiden työllistäminen ja asuttaminen.

Kuuntelin tänään Puheradion keskustelua, jossa Työ- ja elinkeinoministeriön vast'ikään nimitetty kansaliapäällikkö Jari Gustafssonia haastateltiin. Edellisen, kansliapäällikkö, Erkki Virtasen, jalanjäljille pääseminen ei liene helppoa. Tunnistin kuitenkin, että, eläkkeelle jääneen Virtasen tunnelmiin uuden kansliapäällikön mieli ei halannut.

Toimittajan kyseltyä Jari Gustaffsonilta mielikuvia tai arvioita paikastaan työ- ja oikeusminitseri Jari Lindströmistä, vastaus oli luonnollisesti ympäripyöreä ja mielistelevä.

Kun lopulta päästiin itse aiheeseen, eli turvapaikan hakeneiden työllistymiseen, vaikeudeksi nousi niin nykyisen suomalaisen yhteiskunnan vaikea työttömyys ja työn kohtaaminen.

TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustaffsonilla oli mielikuvia siitä, miten nopean työllistämisen keinot olisi otettava käytäntöön. Samaan aikaan, työllistettävien turvapaikanhakijoiden asumisen mahdollisuuksian ei oltu huomioitu.

Asuminen on oma lajinsa. Kaupunkien vuokrajonoissa on kymmeniätuhansia. On siten oletettavissa, että maahanmuuttajat ohittavat suomalaiset.

Oikeudenmukaisuutta etsiessään, suomalainen on heikoilla.

Vai Onko?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu