Syylliset ja syyttömät & hallitus

Suomen äärimmäisen kurjistuneesta taloustilanteesta olen nyt kuunnellut, lukenut ja arvioinut niin poliittisten puolueiden kuin heistä muodostetun hallintokoalition puheita, kirjoituksia ja syyttelyä puolin ja toisin.

Olen muodostanut tuosta kokonaisuudesta arvioni, joka tavallisen kansalaisen näkökulmasta on vähintäänkin arvoituksellinen.

Arvoituksellinen siksi, että hallituksen sekä siinä edustettuina olevien puolueiden hyökkäykset hillittömine syyllistämisargumentointineen heitä kohtaan, jotka uskaltavat olla eri mieltä hallituksen heikon talouden korjaamistoimenpiteistä.

On hyvä lähteä matkalle aikaan, jolloin ammattiyhdistysliikkeet voimistuivat ja saivat vahvan jalansijan työläisten olosuhteiden parantamiseen ja palkkakehitykseen. Yhtenä heistä on muistettava Miina Sillanpää.

Työnantajien liiton, eli EK:n asenne näyttäytyy nykyvalossa tietoisena ammattiyhdistysliikkeen alasajona. Alasajon järkevyyttä olisi ollut jo aikoja sitten miettiminen. Nyt se on myöhäistä. Kansa on herätetty.

EK:n toimitusjotajan, Jyri Häkämiehen taktikointi, on vähintäänkin kyseenalainen. Ilmoitus siitä, että tämä neuvottelukierros on sitten viimeinen, on ilmeisimmin ollut syynä AKT:n vastaiskuun.

Ammattiliittojen aliarviointi ja ylitsekäveleminen ei nosta maatamme suosta. Ei tuo onnea työnantajapuolelle eikä palvelualojen työntekijöille, ei myöskään palveluja tarvitsevalle kansalle.

AKT:n pj Marko Piiraisen henkilöön on nyt käännetty syyllistäjien silmät. Häneen, joka uskalsi pistää kampoihin EK:lle, jonka ilmeisin tavoite on saattaa pakkolait käytäntöön.

Olen tunnistanut, että EK:n mentaaliin pakkolait sopisivat parhaiten.

EK:n tietoinen alasajo työmarkkinoiden suuntaan, on pelon vaikutin. Ammattiyhdistysliikkeiden yhdistyminen pelottaa.

Lepsuilijoita ja luopioita on hyvä myös ymmärtää. Kyse voi olla heidän toimeentulostaan, perheestään tai omaisuudestaan.

Ammattiyhdistysjohtaja, joka uskaltaa pysyä vahvana ja tunnistaa vastapuolen vallankäytön kikkailut, on voittaja.

Nyt on puhuttu paljon siitä, että hallitus on myötäillyt EK:n toiveita. Siltä se on näyttänyt.

Siltä se on näyttänyt koko tämän puolivuotisen hallitustoiminnan ajan.  Suomalainen kansakunta on edelleen pääsääntöisesti työllään toimeentulevaa. Työlainsäädäntöjen alasajon 'kummisetätoiminnan' pääkoordinaatorina toimiva Jyri Häkämies, on ollut myös suomalaisessa demokratiassa päättävä ministeri.

On vähintääkin kyseenalaista, että hän, nykyisessä tehtävässään, pääsee alasajamaan suomalaista arvomaailmaa, johon sisältyy toiminnallinen kolmikanta. Toimintamalli, joka on pitänyt yhteiskuntaamme toimivana ja kaikille yhteiskuntaluokille merkityksellisenä voimavarana.

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu