Ennustus kansallisesta yhtenäisyydestämme!

Vuosina 1984-88 tein työtä Uusi Suomi Oy:ssa, Iltalehti akselilla. Oheinen kuvanikin on aikalaiskuva. (Otan pian kuvan itsestäni nykymoodissa) 

Eräässä yhteisessä illanvietossamme kokoomuslaisuutta edustanut, toimittaja  Jalmari Torikka totesi minulle tuon ajan Kokoomuksen epätoivosta hallitukseen pääsemisestä. 'Olet tehnyt hienon analyysin'. Analyysini oli, että puolueen alavireinen ilme on suurin este valtaan. Eipä kestänyt kauaakaan, kun Kokoomus aloitti profiilin nostatuksen.

Ennustajan lahjoja tässä ajassa tuskin kuitenkaan tarvitaan. Silti uskon vahvasti intuitioon. Päätin joipa ennustaa.

Demokratiasta hehkutetaan ja uskotaan, tasa-arvoiseen yhteiskuntaan. Suomalainen yhteiskunta on jo vahvasti polarisoitunut pärjääjiin ja häviäjiin. Vai onko? Mielestäni ei. Yleinen diskurssi näyttää ylläpitävän mielellään huono-osaisia ja vastapoolina hyväosaisia. Hyväosaisuus on viiva vedessä.

Valtion talouden tasapainottaminen on luonnollisesti yhteydessä verokertymään. Nyt näyttää siltä, että valtion verokertymästä hyötyjiä on enemmän kuin sinne maksajia. Lakien edellytämät sosiaaliset maksatukset toimivat niin pitkään kuin niihin saadaan muutos. Suomalaista yhteiskuntaa ylläpidetyt sosiaaliturvaa vahvistavat, valtion tileiltä nostetut rahat, eivät ole enää tasa-painossa. Rahaa tileille ei tule suhteessa maksatuksiin.

Suomen valtio ottaa lainaa suoriutuakseen kaikista perustuslain vaatimista maksatuksista.

Verojen maksajia on luonnollisesti aina vähemmän, miten paljon yritykset irtisanovat työntekijöitään. Viimeaikojen irtisanomisbuumi on ennennäkemätöntä.

Tässä tulemmekin siihen totuuteen, josta on vaikeinta puhua. Helpointa vaieta.

Kärsimys, jota alistetaan kokemaan kaikki he, jotka oppivat ruokkimaan lapsensa ja huolehtimaan vanhuksistaan.

Kärsimys, joka syntyy siitä, että toimeentuloon tarvittava raha ei riitä. Kun raha ei riitä, on etsittävä vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja on niukalti. Ihmisen huoli on aina pelon huoli. Pelon huoli siitä, että maksamatta jääneet laskut siirtyvät perintäyhtiöille, riistäjien korkeimmille asteile.

Perintäyhtiöiden oikeudet maksuhäiriötilanteisiin joutuneille, ovat mittaamattomat (kiitos Finassivalvonnan, joka pitää huolen, että myös terveet branssit tuhotaan). Suomalaisessa todellisuudessa, on parempi perustaa perintäyhtiö kuin yhteiskuntaa ylläpitävä, toiminnallinen yhtiö.

Myrkyn nielleitä ilmeitä olen kuitenkin havainnut hallituksen riveissä. Ministeri Anne Berner ja ministeri Lenita Toivakka. Erityisesti heidän ilmeitä tutkimalla, olen ymmärtänyt, miten suomalaisia kuritetaan. Lienevät molemmat pääministeri Sipilän suojeluksessa. Eduskuntaanhan pääsee nykyisin pääsääntöisesti Isolla Rahalla.  Ministeriksi pääsee myös veroparatiisikytkennöillä.

Jokainen, jonka kukkaroon kajotaan, on hädissään.

Uskallan ennustaa, että työmarkkinajärjestöt eivät purematta niele hallituksen pakkolakeja. AKT on ainoana uskaltautunut irrottautumaan nöyristelystä EK:n ylimielisestä nurkkaanajosta.

Ennustukseni: Hallitus kaatuu ensi vuonna – arvot tarkistetaan – demokraatit ottavat vallan – valtio pelastuu yleislakon uhalta – eurosta erkaantumista harkitaan äänestyksellä – Venäjän kanssa käytävä kauppa vahvistaa Suomen talouden – itsenäinen kansakuntamme löytää uudelleen oman identiteettinsä.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu