Älä luota – älä usko!

Työntekijäjärjestöt ovat ilmaisseet tahtonsa sopia tai tulla vastaan työnantajien kustannusten alentamisen oikeutusta. Työntekijät ovat luopumassa osasta toimeentuloaan, auttaakseen työnantajiaan.

Tämä on selvä.

Työntekijät ovat valmiita luopumaan siitä osasta toimeentuloaan, jolla he uskovat työnantajien palkkaavan työttömiä. Pääministeri Sipilä väläytti haastattelussaan, että työnantajien olisi nyt aiheellista investoida.

Aiheellisuus investointiin ei kuitenkaan velvoita. Sanktioita ei ole luotu.

Osakeannit – niitä on. Niitä on toteutettu miljardien arvosta. Investointipakkoa ei ole. Ei siten myöskään työllistämispakkoa. 

Pakkolait sen sijaan yritettiin kehitellä pelokkeiksi – olivatkin sitten perustuslain vastaisia. Sori siitä!

Investointihalukkuutta toivottiin myös silloin, kun työantajien kela-maksuja alennettiin tai yhteisöveronosuus alennettin (Katainen/Urpilainen) merkittävästi.

Toisin kävi.

Investointeja ei ole tullut ja työttömyys on noussut huippuunsa. YT-neuvottelujen tuloksena suomalainen työttömyys on korkea, 9-10 % työllisestä työvoimasta.

Kilpailukyky suhteessa muihin maihin näyttäisi vastuuttavan ennen kaikkea naisvaltaista työalaa.

SAK:n 5 jäsenjärjestöä ei hyväksynyt Lylyn tekemää neuvottelusopimusta. Tämä tarkoittaa lähes puolen miljoonan työntekijän ulkopuolelle jäämistä. PAM – on suurin SAK:n järjestöistä ja myös naisvaltaisin = pienipalkkaisin.

Nähtäväksi jää, miten Suomea  ja suomalaisen naisen työpanosta arvotetaan. 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu