Suomalainen rehellisyys on myytti!
'Rehellisyys maan perii' -hokema on iskostettu meidän ajatteluumme lapsuudestamme lähtien. Olemme kansakuntana pieni ja monien kipuvaiheiden kautta itsenäistynyt. Olemme Se kansanosa, joka tunnollisesti noudattaa lakia ja järjestystä, olemme kansakuntamme peruskivi. Ilmeisimmin kuitenkin juuri tuo kansanosa, jota on eniten kuritettu, höynäytetty ja lopulta kaiken maksajaksi asetettu.
Toisaalta, on kysyttävä, miksi tuo tavallinen kansa vuodesta toiseen äänestää eduskuntaan samoja henkilöitä, jotka omalla tavallaan ovat luoneet eduskuntatyöstä oman karriaarinsa. Onko se kansanosa, joka aina vain uudelleen äänestää Pekkarisia, Kanervoja, Juhantaloja, Kankaanniemiä tai Räsäsiä, jotenkin hyötynyt heidän valinnastaan? Ovatko nuo mm. edellä mainitut edustajiksi vuodesta toiseen valituiksi tulleet, jollain tavoin äänestäjiään palkinneet taloudellisesti, vai ovatko vain hyviä edustajia äänestäjiensä mielissä. Jälkimmäiseen en usko. Taloudellinen hyöty on pakko havaita.
Harvemmin puhtaasti eettinen tai moraalinen näkökulma. Taloudellista tukea todennäköisimmin virtaa juuri oman ehdokkaan valinnan varmistamiseksi.
Vai, mikä muu tekijä voisi innostaa vetämään viivan vuosikymmenestä toiseen samalle ehdokkaalle?
Suomalainen korruption tutkimus perustunee enimmäkseen virkamieskuntaan. Todellinen korruptio on siellä, mihin kansalaisten katseet ja ymmärrys eivät yllä. Transparentio -liike näyttää olevan kyvytön. Sielläkin, johtotehtäviin on valittu poliitikkoja, joilla ei ole riittävää ymmärrystä tai koulutusta tai ovat jonkun poliittisen ryhmän edustajia.
Virkanimityksistä suurin osa, ellei kaikki, ovat poliittisia. Nykyinen KELA:n haussa oleva johtajuus on ollut aiemmin Keskustalla. Onkin mielenkiintoista, kenellä hakijoista, politiikassa kerätyt ansiot riittävät Kelan eläkevirkaan?
Valtion ja kuntien eläkeyhtiö KEVA:n johtajuutta on pitkään hallinnut myös Keskusta. Valitettavasti viimeaikaiset johtajat ovat joutuneet huonoon valoon taloudellisten ongelmakäyttäytymistensä takia.
Hallinnollinen korruptio näyttää vahvat kotkankyntensä useilla valtion, kuntien ja eläkeyhtiöiden johtotehtäviin liittyvissä nimityksissä. Onneksi keskustalainen Maria-Kaisa Aula osoitti ryhtiliikkeen, eikä suostunut KELA -ehdokkaaksi. Pisteet hänelle.
Kansalaiset, jolla ei ole vaihtoehtoja, ovat aina uhreja. Heidät on helppo nostaa tikun päähän. Johdattaa heidät ottamaan pikalainoja, jotka vievät tuhoon. Viedä heiltä luottotiedot ja näyttää ovea ulos kansalaisyhteiskunnasta.
On korkea aika lähteä tutkimaan yhteiskunnassamme toimivaa ja vallalla olevaa kansalaistensa häpäisemistä.
Rehellinen kansa ei pelaa toisten kustannuksella. Rehellinen kansa ei jätä kaveria pulaan.
Suomalainen on rehellinen siihen saakka, kunnes hänestä tehdään rikollinen.
Olen monissa liemissä keitetty, mutta edelleen näköala tallella.
Aikanaan, kun lähdin eduskuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaaksi, olin äärimmäisen vihainen SDP:n silloisen pj Paavo Lipposen hallituksen päättämästä, varallisuusveron poistosta.
Lipponen lienee edelleen vahva porvari, vaikka saanutkin tulonsa vasemmistolaiselta kansanosalta.
Havaitsin kuitenkin, että Vasemmistoliitto edusti myös tietynlaista valtakoalitiota. Rahattomana ja tuntemattomana sain kuitenkin runsaasti ääniä seuraavissa eduskuntavaaleissa.
Valituksi tuleminen olisi vaatinut tuhansia ääniä. Kari Uotila, jolla oli jo entuudestaan hyvät lähtökohdat, jäi myös tuolloin valitsematta.(sivuhuomautuksena tulkoon, että Uotila piti minua jo tulloin yli-ikäisenä ehdokkaana).
Ilmoita asiaton viesti
Tässä näkökulmaa rehellisyydestä. http://www.johtamisenkehitys.fi/periiko-rehellisyy…
Ilmoita asiaton viesti
Irja, kiitos linkistä! Joo, rehellisyys on totta ja tarua. Itse nukun hyvin, kun pysyn totuudessa. Aina ei kannattaisi, mutta lopulta palkitsee.
Ilmoita asiaton viesti
Vieläkö sinulla on ennakkosensuuri ja ikioma palsta ?
Ilmoita asiaton viesti
Aimo, minulla ei pitäisi olla ennakkosensuuria, en tiedä, mistä moinen. Voi olla selitys siinä, kun avasin uuden sivuston. Selvitän.
Ilmoita asiaton viesti
”olin äärimmäisen vihainen SDP:n silloisen pj Paavo Lipposen hallituksen päättämästä, varallisuusveron poistosta”.
Oletko edelleen ja jos olet niin miksi?
Ilmoita asiaton viesti
Reijo J., En ole vihainen, mutta ihmettelen edelleen.
Ilmoita asiaton viesti