Mikä veret seisauttaa?

'Ylen mukaan Juha Sipilän sukulaisten omistama Katera Oy on saanut valtion omistamalta Terrafamelta noin puolen miljoonan euron tilauksen kaivokselle.'

Mm. tuohon päivän uutistekstiin tutustuessani, silmiini osui pääministeri Sipilän toimet Talvivaarassa. Näkikö pääministerimme palavan pensaan vai juoksutusten valkean valon?  

On näet käynyt ilmi, että hänen lähisuvullaan on alueen toimitsijoina työsarkaa.

Pääministerin visiitin seurauksena valtion köyhyysbudjetista lohkesi välittömästi 100 miljoonaa euroa, kun samaan aikaan hallitus löi lukkoon kaikkein pienimpien eläkkeensaajien indeksijäädytykset, leikkaukset ja kaikkien muiden suomalaisten, vähäosaisten toimeentuloa 'hillitsevät' leikkaukset.

Talvivaaran ihmettä on ihmetelty siellä ja täällä. Etsitty vaihtoehtoja ihmeen ilmestymiselle. Yhtään ihmeeseen viittaavaa ei kuitenkaan ole havaittu. Ihme ei liene se, että nikkelin maailmanmarkkinahinta on hiukan nousussa.

Huolimatta siitä, että kaivos työllistää kainuulaisia duunareita ja yrittäjiä, epävarmuustekijöitä on silti ilmassa.

Ympäristölle aiheutuvia haittoja ei ole riittävästi tuotu esiin. Tavallinen kansa ei ymmärrä insinöörikielestä tuon taivaallista. Sen sijaan tavallinen kansa näkee, kun kodin tai kesämökin rantavesistö ei ole entisenlaisensa. Kun veden happipitoisuus laskee ja kalat kuolevat.

Valtion hallitsemaksi nostettu Terrafame näyttääkin olevan kansamme pääministerin suojeluksessa. Kaivoksen jatkuvuuden ylläpidon merkitys on tärkeä, sillä pääministerin lähipiirille töiden jatkuvuus on taattu.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu